Israil Saldirilarinda Gazze Seridi'ndeki Can Kaybi Bin 100'E Yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin bin 100, yaralilarin sayisinin ise 5 bin 339’a yükseldigini açikladi. Gazze Seridi’ndeki elektrik santralinin yakitinin bitmesi ile bölgeden elektrik tamamen kesildi.

Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 5’inci günde devam ederken, Gazze Seridi’ndeki tek elektrik santralinin yakiti bitmesiyle bölgede elektrik tamamen kesildi. Gazze Enerji Kurumu Jalal Ismail yaptigi açiklamada, "Gazze Seridi’ndeki tek elektrik santrali yakitin bitmesi nedeniyle saat 14.00’te durduruldu" dedi.



Hastanelerdeki yakit stokunun yarin bitmesi bekleniyor

Gazze Seridi’nde halk, elektrik ihtiyacini jeneratör ve aküler ile karsilamaya çalisiyor. Filistin Saglik Bakani Mai el-Kaila, "Gazze Seridi’ndeki hastanelerdeki jeneratörleri çalistiracak yakit stoku yarin günü sona erecek ve bu da hastanelerdeki felaket kosullarini daha da kötülestirecek" dedi.

Hamas’in saldirilarinin ardindan Israil’in 9 Ekim’de Gazze Seridi’ne yönelik "tam abluka" ilan etmis, elektrik ve su tedarikini kesmisti.

Filistin’de can kaybi bin 100’e yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin bin 100’e yükseldigi, yaralilarin sayisinin ise 5 bin 339’a ulastigi aktarildi.
Kaynak: İHA