Israil Basbakani Netanyahu Açiklamasi 'Hamas Üyesi Olan Herkes Ölüdür'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Israil’e yönelik saldirilarinin ardindan Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendirdi.

Israil’de “acil durum hükümeti” kurulmasi konusunda anlasmaya varilmasinin ardindan Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, muhalefet liderlerinden eski Savunma Bakani Benny Gantz ve Savunma Bakani Yoav Gallant açiklamalarda bulundu. Netanyahu, "Israil vatandaslari için her türlü düsünceyi bir kenara birakiyoruz" ifadelerini kullanarak, Israillilere birlik mesaji verdi.

Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendiren Netanyahu, Hamas’in terör örgütü DEAS ile ayni oldugunu yineledi. Netanyahu ayrica, ABD’nin desteginin Israil’in mücadelesi için "kritik" öneme sahip oldugunu belirtti.



"Olanlar 1945’ten bu yana Yahudi halkinin basina gelmedi”

Bakan Gallant ise, Hamas’in saldirilarini "dünyanin simdiye kadar gördügü en kötü terör saldirisi" olarak nitelendirerek, "Olanlar 1945’ten bu yana Yahudi halkinin basina gelmedi" dedi.

"Hamas’i yok edecegiz" ifadelerini kullanan Gallant, “Gazze’deki DEAS yeryüzünden silinecek. Israilli çocuklari öldürdügünüzde buna kayitsiz kalmamiz gibi bir durum söz konusu degil" dedi.



"Bu bizim kaderimiz için bir ortaklik"

Muhalefet lideri Gantz, kendilerini güvende hissetmeyen Israillileri anladigini belirterek, "Israil bölgedeki en güçlü orduya sahip" ifadelerini kullandi. Acil durum hükümetine katilmasinin nedeninin siyasi olmadigini aktaran Gantz, "Bu bizim kaderimiz için bir ortaklik" dedi.

Israil’in simdiye kadarki en zor günlerini yasadigini aktaran Gantz, "Ortakligimiz açik bir zafere yol açacak ve her zorluga karsi koyarken gerçegi degistirecek. Baris zamani var, savas zamani var, simdi savas zamani” dedi.



Acil durum hükümeti

Hamas’in 7 Ekim’de Israil’e yönelik baslattigi saldirilarin ardindan Basbakan Netanyahu ve muhalefet lideri Gantz, “acil durum hükümeti” konusunda anlasmaya varmis, kurulacak hükümetin savasla ilgili olmayan herhangi bir karar almayacagi açiklanmisti.

Hamas’a karsi saldirilari yönetecek olan savas kabinesinde ise Basbakan Netanayhu, Gantz ve Savunma Bakani Gallant’in yer alacagi aktarilmisti. Muhalefet liderlerinden Yair Lapid ise acil durum hükümetine katilmamis, kendisi için savas kabinesinde bir pozisyon açik birakilmisti.
Kaynak: İHA