Guterres Açiklamasi 'Hayati Önem Tasiyan Malzemelerin Gazze'ye Girmesine Izin Verilmeli'

Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Israil ve Gazze’deki olaylari yakindan takip ettigini ifade ederek, “Yakit, yiyecek ve su da dahil olmak üzere hayat kurtaran, hayati önem tasiyan malzemelerin Gazze’ye girmesine izin verilmeli" dedi.

Guterres Açiklamasi 'Hayati Önem Tasiyan Malzemelerin Gazze'ye Girmesine Izin Verilmeli'
Son zamanlarda Lübnan’in güneyinden Israil’e yönelik saldirilardan endise duydugunu aktaran Guterres, “Tüm taraflara ve bu taraflar üzerinde nüfuz sahibi olanlara, olayin daha fazla tirmanmasi ve yayilmasindan kaçinmalari yönünde çagrida bulunuyorum” dedi.



“Uluslararasi insancil hukuka saygi gösterilmeli”

Gazze’de tutulan tüm Israilli rehinelerin derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulunan Guterres, “Sivillerin her zaman korunmasi gerekiyor. Uluslararasi insancil hukuka saygi gösterilmeli ve desteklenmelidir. Su anda yaklasik 220 bin Filistinli Gazze’deki 92 UNRWA tesisinde bariniyor. BM tesisleri ve tüm hastaneler, okullar ve klinikler asla hedef alinmamalidir” dedi.



“Hayati önem tasiyan malzemelerin Gazze’ye girmesine izin verilmeli”

BM personelinin Gazze halkini desteklemek için 24 saat çalistigini ifade eden Guterres, “Yakit, yiyecek ve su da dahil olmak üzere hayat kurtaran, hayati önem tasiyan malzemelerin Gazze’ye girmesine izin verilmeli. Artik hizli ve engelsiz insani erisime ihtiyacimiz var. Misir’a, Refah geçis noktasi yoluyla insani erisimin kolaylastirilmasi ve El Arish Havaalani’nin kritik yardima hazir hale getirilmesi yönündeki yapici girisiminden dolayi tesekkür etmek istiyorum. Kaybedecek vakit yok. Her an önemli” dedi.

Kaynak: İHA