Filistin Ve Suriye'deki Savaslardan Kaçti, Türkiye'de Okumak Istiyor

Filistin’den Suriye’ye göçen ardindan da Türkiye’ye siginan Filistinli Ahmad ailesi, 6 yasindaki çocuklarina kimlik çikartmak ve okula göndermek istiyor.

Filistin Ve Suriye'deki Savaslardan Kaçti, Türkiye'de Okumak Istiyor
2018 yilinda Israil tarafindan Filistin’e yönelik gerçeklestirilen saldirida ikiz çocuklarindan birini kaybeden Ahmad ailesi daha iyi bir yasam için Suriye’ye tasindi. Ancak Suriye’de iç savasin basgöstermesiyle birlikte tekrar göç yoluna düsen Filistinli aile Türkiye’ye gelerek Gaziantep’e yerlesti. Israil saldirisinda ikiz çocuklarindan birini kaybeden Ahmad Ailesi, diger çocuklari 6 yasindaki Imad’n kimligi olmadigi için okula gönderemedi.

“Israil saldirisinda ikiz çocuklarimdan Hasan’i kaybettim”

Savasin yikici etkilerinden kaçarak Türkiye’ye siginan ve çocugunun Gaziantep’te egitim alarak yeni baslangiç yapmasini isteyen anne Yasmin Ahmad, “Filistinliyim. 2018 yilinda Israil tarafindan bomba atilmasi sonucu ikiz olan yavrularimdan Imad’in ikiz kardesi olan Hasan’ kaybettik. Bizleri savas sonrasi bulundugumuz yerden Israil çikardi. Suriye’ye daha sonra da Türkiye’nin Hatay ilinde yasamaya basladik. Hatay’da 2 ay oturduk. 5. yilimiz oldu, Türkiye’ye sigindik. Bizleri misafir ettikleri için Türkiye’ye çok tesekkür ediyoruz. Fakat oglum Imad simdi büyüdü, diger çocuklar gibi okula gitmek istiyor. Ama 5 yildir kimligi yok" ifadelerini kullandi.

“Kimlikleri yok, hastaneye de gidemiyorlar”

Ailenin komsusu Hidayet Yildiz, "Kimlikleri yok, hastaneye de gidemiyorlar. Çocuk her gün okula alinmadigindan dolayi agliyor” diye konustu.

Bir diger komsu Hatice Akbulut ise “Imad’in okula yazilmasi konusunda yardimci olunmasini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA