Mardin'de Belediye Personelinin En Düsük Maasi 20 Bin Lira Olarak Belirlendi

Mardin Büyüksehir Belediyesinde en düsük isçi maasi 20 bin lira olarak belirlendi.

Mardin'de Belediye Personelinin En Düsük Maasi 20 Bin Lira Olarak Belirlendi
Vali Tuncay Akkoyun, Cumhurbaskaninin enflasyona ezdirilmemesi hususundaki iradesini siar edinerek Büyüksehir Belediyesi çalisanlarini enflasyona ezdirmeyeceklerini belirtti.

Vali Akkoyun, "Büyüksehir Belediyemiz istiraki olan Mardin Kent Anonim sirketimiz bünyesinde istihdam edilen 696 Sayili KHK kapsamindaki personel ile Hizmet Alimi personeli toplami olan bin 754 çalisanimizin enflasyon karsisindaki mali kayiplarini gidermek adina yürürlükteki Toplu Is Sözlesmesi ile verilen haklara ilaveten her isçimizin almakta oldugu net ücretine Ekim 2023 ayi maasi ile birlikte ödenmek üzere yaklasik 5 bin TL iyilestirme yapilarak çalisanlarimizin en düsük aylik maasi net 20 bin TL’ye yükseltilmistir" dedi.

En düsük daimi isçi maasinin ise 24 bin 500 lira oldugunu açiklayan Vali Akkoyun, söyle konustu:

"Ayni sekilde Mardin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügümüz bünyesinde istihdam edilen toplam 82 daimi isçimizin toplu is sözlesmesi ile verilen haklara ilaveten her isçimizin almakta oldugu ücretine Ekim 2023 ayi maasi ile birlikte ödenmek üzere yaklasik 4 bin TL iyilestirme yapilarak en düsük isçimizin yillik ortalama maasi net 24 bin 500 bin TL ’ye yükseltilmistir."

Vali Akkoyun, "Bundan sonra da belediyemizin bütçe imkanlari dahilinde çalisanlarimizin refah düzeyinin yükseltilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacagimizin bilinmesini isterim. Ek protokol ile yaptigimiz iyilestirmenin isçilerimize ve ailelerine hayirli olmasini dilerim. Yapilan iyilestirmede emegi geçen Hizmet Is Sendikasi Baskan ve temsilcileri ile mesai arkadaslarima tesekkür eder, tekrardan hayirli olmasini temenni ederim" dedi.

Kaynak: İHA