BIOR Yarislari Renkli Kortej Yürüyüsüyle Basladi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde, bu yil 11’incisi düzenlenen Bodrum Uluslararasi Optimist Yarislari (BIOR) öncesi kortej yürüyüsü düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan kortejde, bando esliginde bayraklariyla yürüyüs yapan minik yelkenciler unutulmaz anlar yasadi.

BIOR Yarislari Renkli Kortej Yürüyüsüyle Basladi


Bodrum, bu yil 11’inci kez düzenlenen Uluslararasi Optimist Yarislari’na (BIOR) ev sahipligi yapiyor. 10-15 Ekim tarihleri arasinda yapilacak yarislara 7 ülkeden 400 yelkenci katiliyor. Sporcular bu aksam kortej yürüyüsü için marina önünde bir araya geldi. Bando esliginde yapilan yürüyüse 400 yelkencinin yani sira Bodrum Belediye Baskan Vekili Tamer Mandalinci, Bodrum Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Oktay Dumruk, Bodrumspor Yelken Sube Sorumlusu Hadi Türk, sporcularin antrenörleri ve aileleri katildi.

Protokol konusmalarinin ardindan Bodrum Kaymakami Mustafa Çit ve minik yelkenciler sahneye çikti. Sahnede 10’dan geriye sayilarak gökyüzüne onlarca balon birakildi. Öte yandan, BIOR yarislari yarin saat 11.00’da Bodrumspor Yelken Kulübü önünden start verecek.

Keyifli zaman geçirecegiz

Yarismacilara basari dileyen Bodrum Belediye Baskan Vekili Tamer Mandalinci, “Özellikle yilin bu zamanlarinda biz Bodrumlularin sari yaz diye tabir ettigi zamanda, yelkenleri dolduran rüzgar kalitemiz, essiz cografyamiz, tarihi güzelliklerimiz, koylarimiz ve yelkene gönül vermis siz degerli sporcularimizla beraber keyifli zaman geçirecegimize yürekten inaniyorum” dedi.



Bodrum’un spor kenti oldugunu vurgulayan Bodrum Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Oktay Dumruk, “Bodrum turizmiyle, deniziyle yeryüzünün cenneti konumunda ancak Bodrum’un gerek spor gerekse de spor organizasyonlarindaki basarisi dünyada kendini söz ettirmis bir ilçemiz” diye konustu.

Bu yilin özel oldugunu ifade eden Bodrumspor Yelken Sube Sorumlusu Hadi Türk, “Bodrum Uluslararasi Optimist Yarislari’nin bu sene 11’incisini düzenliyoruz. Bu sene özel bir yil, Cumhuriyetin 100’üncü yilina yakisir bir sekilde organizasyonu baslatip bitirmek istiyoruz. Bu organizsayonun gerçeklesmesinde emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.



Bodrumspor Baskan Yardimcisi Baran Akcan ise, “7 ülkeden 400 sporcuya ev sahipligi yapiyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina yakisir bir sekilde organizasyonu tamamlamak istiyoruz. Bodrum yelkende basarilara kosan bir kent, daha nice yarislarda güzel isler yapmak dilegiyle” dedi.

Kaynak: İHA