Irak'in Kuzeyine Hava Harekati Açiklamasi Çok Sayida Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), Irak’in kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine hava harekati icra edildigini, çok sayida teröristin etkisiz hale getirildigini açikladi.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklar ile bir hava harekati gerçeklestirildigi ifade edildi. Ankara’da gerçeklestirilmeye çalisilan saldiri girisiminin ardindan bölücü terör örgütü tarafindan kullanilan magara, siginak, barinak ve depolardan olusan toplam 20 hedefin imha edildigi duyuruldu.

MSB tarafindan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK ve diger terörist unsurlar etkisiz hale getirerek, Irak kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla; Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda, Irak’in Kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 1 Ekim 2023 saat 21.00’da hava harekatlari icra edilmis, icra edilen hava harekatlariyla bölücü terör örgütü tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak ve depolardan olusan toplam 20 hedef imha edilmistir. Icra edilen harekAtlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanilarak çok sayida terörist etkisiz hale getirilmistir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahla Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayincaya kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekat sirasinda masum sivillerin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir.”
Kaynak: İHA