Cumhurbaskani Erdogan'in Hocasi Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a Vefa Günü

Bursa’da ilahiyatçi yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenlendi. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Karaman’in kaleme aldigi "Dert Söyletir Ask Aglatir" kitabi tanitildi. Karaman’in kaleme aldigi eserlerden olusan ilahi albümü katilimcilarin begenisine sunuldu. Çok sayida davetlinin katildigi programa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telgraf gönderdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Hocasi Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a Vefa Günü


Bursa’da ilahiyatçi yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenlendi.

Yildirim Belediyesi tarafindan Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Yildirim Belediyesi Kültür Yayinlarindan çikarilan, Hayrettin Karaman’in kaleme aldigi "Dert Söyletir Ask Aglatir" kitabi tanitildi. Programda, güftesi Karaman’a, bestesi musikisinas Mehmet Kemiksiz’e ait özel ilahi albümü katilimcilarin begenisine sunulurken, ilahi olarak bestelenen 13 siir için 13 ayri ebru sanatçisinin hazirladigi eserler sergilendi. Etkinlige, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Mustafa Yavuz, AK Parti Genel Baskan Danismani Prof. Dr. Yasin Aktay, Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile çok sayida davetli katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telgraf gönderdi

Vefa programinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gönderdigi telgraf okundu. Telgrafinda Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’a, Prof. Dr. Hayrettin Karaman için düzenlenen vefa gecesine daveti için tesekkür eden Erdogan, "Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi de olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamiz sadece ilmi kimligiyle degil vesayete karsi dik durusu ve mücadelesiyle de temayüz etmis birisidir. Muhterem hocamiz karsi karsiya kaldigi tüm zorluklara ragmen hikmet dolu yazilariyla, makaleleriyle, sohbetleriyle bizlerin gönül dünyasini aydinlatmistir. Islam fikhindan Müslümanlarin soru ve sorunlarina güncel çözüm yollari arayan içtihat kapisini açik tutmak için mücadele eden hocamizin bilinirligi bu yönleriyle ülkemiz sinirlarinin ötesine ulasmistir. Ayrica imam hatip neslinin yetismesinde ilk imam hatip mezunlarindan biri olarak hocamizin degerli emegi vardir. Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamiza Rabbimden saglikli, bereketli ömürler niyaz ediyorum. Hocam olmasi dolayisiyla da kendisine ayrica saygilarimi sunuyorum. Bu anlamli programin düzenlenmesinde emegi geçenleri kutluyor, programa istirak edenleri en kalbi duygularimla selamliyorum" ifadelerini kullandi.

“Hayrettin Hocamiz bizim için bir ufuk olmustur”

Programda konusan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz da Hayrettin Karaman ile ayni asirda yasamaktan mutluluk duydugunu belirterek, "Fakülte yillarimizda, imam hatip okullarimizdan itibaren hem sözüyle, hem eseriyle hem de durusuyla kendisinden hep müstefid oldugumuz muhterem hocamiz. Imam hatip okullarinin ve bir nesil davasi için kendisini adamis ve her zaman bize ufuk göstermis bir hocamiz. Hayrettin Hocamiz bizim için bir ufuk olmustur. Rabbimiz ondan daha çok istifade etmeyi nasip eylesin. Biz sizi çok seviyoruz." diye konustu.

“Hocamiza bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz”

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz da böyle bir etkinligi düzenlemekten dolayi mutluluk duyduklarini anlatarak, "Fikih, hadis, tefsir, edebiyat, beseri hayata dair meseleler gibi pek çok alanda eserler veren, nice müskül meseleyi, çagin getirdigi problemlere çözüm üreten, sohbetleri ve siirleriyle sayisiz gönle dokunan Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamiza bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz. Ömrünü ilme adayan Hayrettin Karaman hocamiz ilme ve düsünce dünyamiza birçok katki saglamistir. Ögretim, teblig ve irsad faaliyetleri ile binlerce ögrenci yetistirmistir. Sadece ilmi kimligiyle degil vesayete karsi dik durusu ve mücadelesiyle de temayüz etmis bir isimdir" seklinde konustu.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman da kendisi için böyle bir program düzenlenmesinde emegi geçenlere ve programa katilanlara tesekkür etti. Program çerçevesinde ayrica "Ilme adanmis bir ömür, Hayrettin Karaman’a vefa paneli" düzenlendi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, gecenin anisina Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a hat islemeli tablo hediye etti.
Kaynak: İHA