Samsun'un 17 Ilçesinde 1252 Mahalle Muhtarina MUBIS Egitimi

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun’un 17 ilçesinde 1252 mahalle muhtarina Muhtar Bilgi Sistemi(MUBIS) egitimi vereceklerini söyledi.

Samsun'un 17 Ilçesinde 1252 Mahalle Muhtarina MUBIS Egitimi
Samsun Büyüksehir Belediyesi muhtarlarin, Muhtar Bilgi Sistemi’ni (MUBIS) daha etkin ve verimli kullanmalarini saglamak amaciyla baslattigi egitim çalismasina devam ediyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Muhtarliklar Sube Müdürlügü tarafindan Ayvacik ilçesinde egitim çalismasi gerçeklestirildi.

Programda 35 muhtara, elektronik ortamda talep, istek, görüs, öneri ve sikâyetlerin iletilebildigi MUBIS sistemi üzerinden nasil iletisim kuruldugu ve sistemin amaci hakkinda bilgi verildi.

Egitim çalismasi ile birlikte muhtarlarin MUBIS sistemini daha verimli kullanmalarini saglayarak mahallelerindeki yasanan sorunlari en kisa zamanda ilgili kuruma iletmeleri ve hizla çözüm üretilmesinin saglanmasi hedefleniyor.

"Samsun’un 17 ilçesinde 1252 mahalle muhtarina MUBIS egitimini verecegiz”

Verilen egitim çalismasinin önemini anlatan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Samsun Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti. Kentimiz için yaptigimiz her adimda hizli ve etkili bir sekilde çalismalari gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak ahenk içinde muhtarlarimizla birlik ve beraberlik içinde hizmet ediyoruz. Halkimizla kaynasip tüm kurumlarimizla ve muhtarlarimizla en yüksek performansla hizmet etmeye çalisiyoruz. Muhtarlarimizla kamu kurum ve kuruluslari arasindaki iletisimin gücü yürütülen süreçleri kolaylastiriyor. Ancak bazi kirsal mahallerimizdeki muhtarlarimiz kent merkezine gelmek için 120 kilometrenin üstünde yol kat ediyor. Bu noktada muhtarlarimizin yasadiklari problemleri bilgisayar ortaminda MUBIS sistemi üzerinden daha kolay ve hizli bir sekilde bildirmeleri tüm kurumlarimiz için çok önemli. MUBIS’in daha etkili ve verimli kullanimi için Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Muhtarliklar Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen egitim çalismasinin üçüncüsü Ayvacik ilçesinde gerçeklestirildi.

Bu çalisma ile Samsun’un 17 ilçesinde 1252 mahalle muhtarina MUBIS egitimini verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA