2025 Turizm Baskenti Erzurum'da Ortak Akil Çagrisi

Özbekistan’in ev sahipliginde gerçeklestirilen Ekonomik Isbirligi Teskilati 4. Turizm Bakanlari Toplantisi’nda Erzurum 2025 EIT Turizm Baskenti seçildi. Erzurum’un Türk Dünyasi Turizm Baskenti seçilmesi sehirde bir heyecan uyandirdi. Erzurum’un sivil toplum kuruluslari da konuyla yakindan ilgileniyor.

2025 Turizm Baskenti Erzurum'da Ortak Akil Çagrisi
Bu dogrultuda Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Sube Baskani Murat Ertas bir açiklama yaparak sehrin sivil toplumunun, bürokrasisinin ve siyasetinin vakit geçirmeden 2025’i gündemine almasi ve turizm baskentligi için en dogru stratejilerin, faaliyet alanlarinin ve turizm politikalarinin belirlenmesi için bir ortak akil platformunun olusturulmasi gerektigini söyledi.



TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas açiklamasina söyle devam etti: “Erzurum Türk Dünyasinin 2025 Turizm Baskenti ilan edildi. Bu; tarihi ticaret ve seyahat yollarinin kesisme noktasinda bulunan ve benim ‘Küçük Asya” dedigim sehrimizin Türkistanla (Büyük Asya) karsilikli sadece turizm açisindan degil, saglik, kültür, ticaret, egitim gibi daha birçok alanda yeni firsatlara, ufuklara, fikirlere, ortakliklara kapi aralayacak önemli bir gelismedir. Böylesine önemli bir gelismenin 2023 seçim sathina girdigimiz günlere denk gelmesi sehrimiz için bir vakit kaybina neden olmamalidir. Bu anlayisla vakit kaybetmeden Erzurum Valiligimizin ve Erzurum Büyüksehir Belediyemizin öncülügünde “Kültür ve Turizm Platformu” kurulmalidir. Kurulacak platform 2025 öncesinde sehrimizin kültür ve turizm degerlerini yeniden gözden geçirmeli; eksik ve yanlislarin giderilmesi, yeni hedefler dogrultusunda yeni projelerin hayata geçirilmesi için bir düsünce ve izleme komitesi görevini icra etmelidir. Platformda üniversitelerimizden, ilgili kamu kurum ve kurulus temsilcilerinden, sivil toplum kuruluslarimizdan; konaklama, turizm ve seyahat firmalarimizdan olusmalidir. Sehrimiz ortak akil ile 2025’i sehrin tanitimi ve yeni yatirimlar için firsata çevirmelidir. 2025’i 2023’ten sekillendirmeye baslamaliyiz.”
Kaynak: İHA