Alev Alev Yanan Evlerini Gözyaslari Içinde Çaresizlikle Izlediler

Kocaeli’nin Derince ilçesinde üç katli apartmanin ikinci kati alevlere teslim oldu. Mahalleyi sokaga döken yanginda daire sahipleri gözyaslari içerisinde kalarak, çaresiz gözlerle yangini izledi. Yangindan hiçbir vatandas zarar görmezken, dumandan etkilenen 2 muhabbet kusu ise telef oldu.

Alev Alev Yanan Evlerini Gözyaslari Içinde Çaresizlikle Izlediler
Yangin, Çinarli Mahallesi Saka Sokak üzerinde bulunan 3 katli binanin 2. katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi 2. katta Serkan K. ve ailesinin yasadigi daire bir anda alevler içerisinde yanmaya basladi.

Duman ve kokuyu fark eden apartman sakinleri yardima kostu. Alevleri gören sokak sakinleri ise panik içerisinde kosarak bölgeye geldi. Apartman kisa sürede tahliye edilirken, durum da 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirildi.

Ihbar üzerine adrese itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese ulasan ekipler, yangini söndürebilmek için aninda müdahaleye basladi.

Merdivenle binanin ikinci kat balkonuna ulasan ekipler hem içeriden hem disaridan müdahaleleri neticesinde yangini kontrol altina aldi. Binada dumandan etkilenen kimse olmazken, daire içerisinde kalan 2 muhabbet kusu ise itfaiye erlerinin tüm müdahalelerine ragmen telef oldu.

Gözyaslari ve sinir krizleri içerisinde izlediler

Oturduklari daire yanan aile ise durumu çaresizce gözyaslari içerisinde izlemekle yetindi. Tüm mahalleyi sokaga döken yanginda, daire sahipleri zor sakinlestirildi. Mahalle muhtari Ibrahim Sümer, magduriyet yasayan aileye mahallece sahip çikacaklarini ifade etti.



“Gaz kokusundan süpheleniyoruz”

Yangini anlatan mahalle sakini Mehmet Baltaci, “Telefon üzerine haber aldim. Geldigimde bina bayagi alev almis sekildeydi. Sag olsun itfaiyeci arkadaslar da müdahale etti. Bizler bir dogalgaz veya gaz kokusundan süpheleniyoruz. Netice tabii ki belli degil” ifadelerini kullandi.

“Bir anda atladik asagi”

Apartmanin üçüncü katinda oturan ve hemen yardima kostuklarini ifade eden Umut Baltaci, “Evin içerisinde oturuyorduk. Alt kattan plastik kokusu geliyor dediler. Alt kata indik ve herkes eve dolustu. Gaz kokusu geliyor dedim. Çocuk odadan çikinca bir anda camda ates gördüm. Herkes kaçti ve bir anda atladik asagi. Sonra söndürmek için yardima basladik” diye konustu.



“Gerekirse hep beraber bizim evimizde kalacagiz”

Apartmanin sahibi Kenan Kahya ise, “Biz geldigimizde yangin baslamisti. Söndürmeye ugrastik, bir yandan çoluk çocugu disari çikardik. Burada birbirimize yabanci degiliz. Hepimiz komsuyuz. Bizde kiraci iliskisi olmaz. Gerekirse hep beraber bizim evimizde kalacagiz” dedi.

Polis, yanginla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA