Aydin Sehir Hastanesi'nde Ilk Resmi Toplanti Yapildi

Aydin’in saglik yapisini güçlendirecek Aydin Sehir Hastanesi’nin yapimi tüm hiziyla devam ederken, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy baskanliginda hastane binasinda ilk resmi toplanti yapildi.

Aydin Sehir Hastanesi'nde Ilk Resmi Toplanti Yapildi


Saglik hizmetlerinin daha nitelikli sunulmasi amaciyla Saglik Bakanligi’nin 2020 yatirim programina alinarak 2021 yili Kasim ayinda merkez ilçe Efeler’de insaatina baslanan ve Aydin’i sevk eden degil sevk alan bir il konumuna tasimasi hedeflenen Aydin Sehir Hastanesi’nin yapimi araliksiz olarak sürüyor. Saglik Bakanligi koordinesinde, 976 milyon 424 bin TL bedelle yüklenici firma tarafindan yapimi gerçeklestirilen hastane tamamlandiginda Aydin ve Ege Bölgesi’nin uluslararasi kalitede bir saglik kampüsü haline gelmesi bekleniyor. Bu çerçevede 270 bin metrekare insaat alanina sahip bin 400 yatak kapasiteli Sehir Hastanesi’nde çalismalar 24 saat esasina göre tüm hiziyla devam ederken, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, hastane alaninda incelemelerde bulundu. Hastanedeki son durum ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Aksoy, Sehir Hastanesi’ndeki ilk resmi toplantiyi gerçeklestirdi. Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz ve yetkililerin katilimiyla gerçeklestirilen “Aydin Sehir Hastanesi Brifingi ve 2022 Yili Degerlendirme” toplantisina baskanlik eden Vali Aksoy, 2022 yilinda il genelinde sunulan saglik hizmetlerini degerlendirdi.

Ayrica toplantida Aydin’da devam eden saglik yatirimlari, saglik hizmetlerinin vatandasa daha kaliteli götürülebilmesi için yapilmasi gereken çalismalar, 2022 yilinda sunulan saglik hizmetlerinin verileri ele alinirken, 2023 yili hedef ve planlari da gözden geçirildi. Toplantida vatandaslara sunulan saglik hizmetleri kalitesinin yükseltilmesi amaciyla yapilacak çalismalarin araliksiz devam edecegi vurgulandi.

Gerçeklestirilen toplantiya Aydin Valisi Hüseyin Aksoy’un yani sira Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, Hizmet Baskan ve Baskan Yardimcilari, Hastane Bashekimleri ile Ilçe Saglik Müdürleri katildi.

Kaynak: İHA