Arastirma Komisyonu Üyeleri Sehit Madenci Yakinlarini Ziyaret Etti

Bartin’in Amasra ilçesinde meydana gelen ve 42 maden isçisinin hayatini kaybettigi maden kazasiyla ilgili eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz baskanligindaki Amasra Maden Kazasini Arastirma Komisyonu üyeleri, TKK Amasra Müessesesi Müdürlügündeki incelemelerinin ardindan sehit madenci yakinlarinin ailelerini ziyaretlerde bulundu.

Arastirma Komisyonu Üyeleri Sehit Madenci Yakinlarini Ziyaret Etti
TTK Amasra Müessese Müdürlügünde 14 Ekim 2022’de meydana gelen grizu patlamasi sonucu 42 maden isçisi yasamini yitirirken TBMM Genel Kurulu’nda maden kazasiyla ilgili Meclis Arastirma Komisyonu kurulmasi kabul edildi. 9 kez toplanan komisyon ilk saha ziyaretini TTK Amasra Müessese Müdürlügünde gerçeklestirdi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz baskanligindaki Amasra Maden Kazasini Arastirma Komisyonu üyeleri, TTK Amasra Müessese Müdürlügünde ana aspiratör, gaz izleme servisi, patlayici madde deposu ve tahlisiye istasyonu gibi noktalarda incelemelerde bulunurken daha sonra bilgilendirme toplantisina katildi.

Toplantinin ardindan Komisyon Baskani Taner Yildiz, beraberinde AK Parti Grup Baskanvekili ve Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç ile birlikte Ugurlar köyündeki sehit madenci Selçuk Ayvaz ile Kaman köyündeki sehit madenci Emrah Kaya’nin ailelerine ziyaretlerde bulundu.
Kaynak: İHA