Israil Basbakani Netanyahu Açiklamasi '(Kudüs'te Sinagoga Saldiri) Cevabimiz Güçlü, Hizli Ve Dogru Olacak'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Dogu Kudüs’teki Neve Yaakov Mahallesi’nde bulunan sinagogda gerçeklestirilen ve 7 kisinin hayatini kaybettigi saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, "Cevabimiz güçlü, hizli ve dogru olacak" dedi.



Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Dogu Kudüs’te art arda meydana gelen saldirilara iliskin açiklama yapti. Neve Yaakov Mahallesi’nde bulunan sinagogda gerçeklestirilen ve 7 kisinin hayatini kaybettigi saldiriya iliskin güçlü ve hizli önlemler alinacaginin altini çizen Netanyahu, "Cevabimiz güçlü, hizli ve dogru olacak. Gerilimi tirmandirmak istemiyoruz ancak her senaryoya haziriz. Terör destekçileri ve yardimcilarina karsi düzenlenen genis çapli operasyonlar kapsaminda tutuklamalar gerçeklestirdik" ifadelerini kullandi.

Saldirilara iliskin ABD Baskani Joe Biden ile görüsme gerçeklestirdigini de söyleyen Netanyahu, "Bu korkunç saldiridan duydugu saskinligi ve üzüntüyü dile getiren ABD Baskani arkadasim Joe Biden’a tesekkür ediyorum. Arap ülkeleri de dahil olmak üzere diger ülkelerden pek çok lidere de bu noktada Israil’in yaninda olduklari için tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA