Vali Kirbiyik, Ilk Defa Karne Alan Birinci Sinif Ögrencilerinin Heyecanina Ortak Oldu

Edirne’de okul öncesi, ilkögretim ve ortaögretim okullarindaki 57 bin 330 ögrenci karnelerini alarak yariyil tatili için ilk adimi atarken, Fevzipasa Ilkokulu’nda düzenlenen karne törenine katilan Vali Hüseyin Kürsat Kirbiyik, ilk defa karne alan birinci sinif ögrencilerinin heyecanina ortak oldu.

Vali Kirbiyik, Ilk Defa Karne Alan Birinci Sinif Ögrencilerinin Heyecanina Ortak Oldu
Edirne’de okul öncesi egitim kurumlari, ilkokul, ortaokul ve ortaögretim kurumlarinin 2022-2023 egitim ögretim yilinin birinci dönemi sona erdi. Fevzipasa Ilkokulu’nda düzenlenen karne törenine katilan Vali Hüseyin Kürsat Kirbiyik, ögrenciler tarafindan çiçek ile karsilandi. Düzenlenen karne töreninde ögrencilerle sohbet eden ve tek tek ilgilenen Vali Hüseyin Kürsat Kirbiyik, ögrencileri tebrik ederek iyi tatiller diledi.

Ayrica görselligi arttirmak ve ögrencilerin yabanci dil gelisimine katki saglamak amaciyla okulda olusturulan Ingilizce koridorunun açilisi Vali Kirbiyik, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, ögretmenler ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Il genelinde okul öncesinde 7 bin 227, ilkokulda 17 bin 73, ortaokulda 16 bin 123 ve ortaögretimde 16 bin 907 olmak üzere 57 bin 330 ögrenci karne heyecani yasadi. Ögrencilerle birlikte 5 bin 158 ögretmen ve 556 personel de yariyil tatiline girdi.

Karne töreni sonrasi gazetecilere açiklamada bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, 2022-2023 egitim-ögretim yilinin sonuna geldiklerini ve kentte 290 okulda toplam 57 bin 330 ögrencinin karne aldigini ve onlarin heyecanina ortak olduklarini aktardi.

Vali Kirbiyik ögrenci ve velilere çagri

Özellikle birinci siniflari seçtiklerini ve bu ögrencilerin hayatlarindaki ilk karnelerini aldiklarini söyleyen Vali Kirbiyik, ara dönemin bir firsat oldugunu belirterek ögrenci ve velilere bu firsati iyi degerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Ögrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunan Vali Kirbiyik, velilere de çocuklariyla birlikte vakit geçirmek için bu firsati iyi degerlendirmeleri konusunda çagrida bulundu.

Ögrencilerin velilerinden aldigi bu pozitif enerji ile birlikte yeni döneme daha iyi bir sekilde baslayacagini aktaran Vali Kirbiyik, bu sayede 2022-2023 egitim ögretim dönemini en iyi sekilde bitireceklerini umut ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA