PKK'nin Hamzali'da Katlettigi 23 Sehit Anildi

Diyarbakir’in Kulp ilçesi Hamzali Mahallesi’nde 1995’te terör örgütü PKK’nin katlettigi 6’si çocuk, 9’u kadin 23 kisi düzenlenen törenle anildi.

PKK'nin Hamzali'da Katlettigi 23 Sehit Anildi
Kulp ilçesi Hamzali Mahallesi’nde 1 Ocak 1995’te PKK’li teröristlerce bomba ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldirida 19 kisi katledildi. Ayni mahallede 5 Mart 1995’te düzenlenen ikinci terör saldirisinda da 4 kisi hayatini kaybetti. 28 yil önce her iki saldirida hayatini kaybedenler düzenlenen törenle anildi. Törende saygi durusunda bulunularak, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Kulp Kaymakami Mustafa Gözlet, PKK’li teröristlerin 1 Ocak 1995 ve 16 Mart 1995’te gerçeklestirdikleri iki saldirida 23 kisiyi katlettiklerini animsatti. Kaymakam Gözlet, "1995 yilinda iki farkli saldirida burada 23 tane canimiz yandi. Terör örgütü, katil yüzünü, cani yüzünü o zaman da gösterdi. Ondan sonraki zamanda da göstermeye devam etti“ dedi.

Gözlet, ”Bu elim günü tekrar sizlerle beraber yad ediyoruz. Ekmegi ugruna, rizki ugruna ayni zamanda da her seyden daha önemlisi, izzeti nefsi ve namusu ugruna, bu bölgede vicdansizliga, namussuzluga, kendi haklarina tecavüz edenlere karsi durmus olan insanlara yapilmis olan bu zulmü biz kabullenmiyoruz. 23 vatandasimiz, tamami sivil masum, içlerinde sadece bir korucu var, sahit edilmis bugün bu topraklarda. Ne için? Kendilerini korumak, kendi izzete nefislerini korumak istedikleri için evlatlarina güzel, mutlu, aydinlik bir gelecek sunmak istedikleri için sadece. Bu ülkenin vatandasi olmayi istedikleri için. Ortak degerlerimizi paylasmak istedikleri için. Tekrardan bütün sehitlerimizin ruhunun sad olmasini diliyorum. Mekanlari cennet olsun. Gazilerimize rabbim saglik, sihhat, selamet nasip eylesin. Sanli ordumuza, her daim muzaffer olmayi nasip etsin insallah" diye konustu.

Sehit yakini Muhsin Çiçek ise, "1 Ocak 1995, Hamzali köyüne gelen bir grup PKK terör örgütü mensubunca biri güvenlik köy kurucusu olmak üzere toplam 20 vatandasimizin sehit edildigi gündür. PKK terör örgütü mensuplari yaptiklari bu katliamla yetinmemis, ayni yilin mart ve haziran aylarinda üç vatandasimizi daha sehit ederek yüreklerimizi bir kez daha daglatmistir. Bu üç olayda Hamzali köyümüz toplam 23 sehit vermistir. Terör örgütü mensuplari kundaktaki çaresiz, dünyadan habersiz ve insanoglunun en masumu olan bebekleri bile hedef alarak katletmistir. Bugün terörü ve burada bu katliami yapanlari bir kez daha lanetliyoruz" seklinde konustu.

Tören, okunan duanin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA