Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Damizlik Koç Ve Teke Destegi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, üreticilerin ellerindeki koyun ve keçi sürülerine, yüksek vasifli erkek damizliklarin katilimlari saglanarak verimliligin arttirilmasi amaciyla hayata geçirdigi ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ni bu yil 500 koç ve 50 teke ile sürdürecek. 2 Ocak Pazartesi günü basvurularin alinmaya baslanacagi projede, üreticiler, 30 Ocak tarihine kadar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerine basvurabilecekler.

Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Damizlik Koç Ve Teke Destegi
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün 2023 yili tarimsal ve kirsal kalkinma bütçesini 122 milyon TL olarak açiklamasinin ardindan, üreticilere verilecek destekler de bir bir açiklanmaya baslandi. Uygulamaya aldigi projeler ile üreticilerin gelirlerini arttirmaya yönelik çalismalar içinde bulunan Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz yil hayata geçirdigi ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ni bu yil destegi arttirarak devam ettirecek. Üreticilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasifli erkek damizliklarin katilimiyla kan degisimi saglanarak isletmelerin mevcut verimliliginin arttirilmasi ve sürü islahinin saglanmasi amaciyla Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle yürütülen projede, yüzde 75 hibe destegi ile 500 adet damizlik koç, 50 adet damizlik teke dagitimi gerçeklestirilecek.

Projeden kimler faydalanacak?

Projeden, Tarim ve Orman Bakanligi Hayvancilik Kayit Sistemlerine kayitli olan ve en az 30, en fazla 150 adet anaç koyun hayvan varligina sahip, programli asilari eksiksiz yaptirmis yetistiriciler yararlanabilecek. Sartlari uyan ve projeden yararlanmak isteyen üreticiler, 2 Ocak Pazartesi itibariyle Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerine basvuru yapacak. Yapilan basvurular projedeki teknik komisyon tarafindan degerlendirilecek. Proje tutarinin yüzde 75’i Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan hibe olarak karsilanacak. Basvurusu olumlu sonuçlanan yetistiriciler proje katilim payi olarak yüzde 25’lik bedeli Manisa Büyüksehir Belediyesi veznelerine yatirarak projeye katilim saglayacak. Yetistiriciler projede almis olduklari damizlik koç ve tekelerin bakimini saglayacak, proje takip süresince kesmeyecek, satmayacak ve baska isletmelerde kullandiramayacak. Proje takibi 6 aylik dönemlerde 2 yil boyunca Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri tarafindan yapilacak.

Dagitimi yapilacak hayvanlarin seçimi yapildi

Manisa Büyüksehir Belediyesinin yüzde 75’lik hibe destegi verdigi projede dagitimi yapilacak olan damizlik hayvanlarin seçimi, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay ve teknik ekibi, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Ali Gök ve teknik ekibinin çalismasiyla Bursa Karacabey TIGEM’den yapildi.
Kaynak: İHA