Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi 1 Milyon 650 Bin Çagri Karsiladi

Kayseri’de 112 Acil Çagri Merkezi çalisanlari, vatandaslarin yeni yila rahat bir sekilde girmesi için mesailerinin basinda yogun çaba sarf ediyor. Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Mustafa Ak, 2022 yilinda merkeze 1 milyon 650 bin çagri geldigini söyledi.

Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi 1 Milyon 650 Bin Çagri Karsiladi
Kayseri’de vatandaslar yeni yila girmenin heyecanini yasarken, bazi meslek gruplari da yeni yila çalisarak giriyor. Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi’nde de vatandaslarin yilbasina rahat girmeleri için saglik, emniyet, jandarma, itfaiye, orman ve AFAD çagri karsilayici personeller yeni yila mesailerinin basinda giriyor. Kayseri 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Mustafa Ak, yaptigi açiklamada; "2023 yilinin halkimiz açisindan güven ve huzurlu geçmesi içim Acil Çagri Merkezi çalisanlari olarak görevimizin basindayiz. 2022 yilinda acil çagri merkezimize toplamda 1 milyon 650 bin çagri gelmistir. Bu çagrilarin yaklasik yüzde 50’si gereksiz çagrilardir. Gereksiz çagri dedigimizde genellikle bilgi danisma amaçli çagrilardir. Bu oran Türkiye genelinde yüzde 67 civarindadir" dedi.



"Kolay ulasilabilecek bilgiler için Acil Çagri Merkezi’ni gereksiz yere mesgul edilmemeli"

Vatandaslardan da kolay ulasabilecekleri bilgiler için acil çagri merkezinin mesgul edilmemesini isteyen Ak; "Bizler halkimizin hizmetinde ve emrindeyiz, görevimizin basindayiz. Yalniz onlardan ricamiz; kendi küçük çapta arastirma ile ulasabilecekleri bilgiler için Acil Çagri Merkezi’ni gereksiz yere mesgul etmemelerini özellikle rica ediyoruz. 2023 yilinin huzurlu ve mutlu geçmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA