43 Ilin Geçis Güzergahinda 'Yilbasi' Denetimi Açiklamasi Araçlar Tek Tek Durduruldu

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de, polis ve jandarma ekiplerince "yilbasi gecesi" denetimleri gerçeklestirildi. Ekipler, kisilerin alkol ve GBT kontrollerini gerçeklestirirken, narkotik köpekleri de araçlarda ve bagaj malzemelerinde arama yapti.

43 Ilin Geçis Güzergahinda 'Yilbasi' Denetimi Açiklamasi Araçlar Tek Tek Durduruldu
Içisleri Bakanligi’nca valiliklere gönderilen "yilbasi tedbirleri" konulu genelge dogrultusunda; vatandaslarin yilbasi gecesini huzur ve güven ortaminda geçirebilmesini saglamak için amaciyla, ülke genelinde oldugu gibi 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de de denetimler gerçeklestirildi.

Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler, kent genelinde "yilbasi tedbirleri" dahilinde denetim faaliyetlerini gerçeklestirdi. Ankara-Samsun ve Kirikkale-Kayseri kara yolu üzerindeki uygulama noktalarinda araçlar tek tek durduruldu. Ekipler, sehirler arasi yolcu otobüslerinde ve hususi araçlarda seyahat eden sürücü ve yolcularin GBT (Genel Bilgi Toplama) sistemi üzerinden kontrollerini gerçeklestirdi. Bir taraftan da "Tepe" isimli narkotik köpegi de araç içerisinde ve bagaj bölümlerinde bulunan bavul, çanta, koli gibi esyalari didik didik arama yapti.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, Belediye Baskani Mehmet Saygili ve beraberindekiler, polis ve jandarma trafik kontrol noktasinda görev yapan ekiplerin yeni yilini kutladi. 112 Acil Çagri Merkezini de ziyaret eden Tekbiyikoglu, bir süre personelle sohbetti. Uygulama ve denetim faaliyetlerinin takip edildigi Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne (GAMER) geçen Tekbiyikoglu, polisin üzerindeki yaka kamerasindan görüntülü olarak iletisim kurarak, denetim faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

Tekbiyikoglu, yilbasi gecesi yapilan denetim faaliyetleri hakkinda gazetecilere yaptigi açiklamada, emniyet ve jandarma personelinin sorumluluk bölgelerinde her türlü tedbiri aldiklarini söyledi.



Görevi basinda vazifelerini icra eden personeli ziyaret ettiklerini ifade eden Tekbiyikoglu, "Vatandaslarimiz huzur ve sükun içerisinde evlerinde aile ortaminda mutluluklarini yasarken, devletimizde temel fonksiyonlarini yerine getiriyor. Ilk basta huzur, sükun, asayis olmak üzere jandarma ve emniyet personelimizin faaliyetleri basta olmak üzere, bununla beraber itfaiye hizmetleri, 112 Acil Çagri Merkezi hizmetleri, her zaman insanlarimizin dinlendigi vakitlerde çok önemli faaliyetler olarak önümüze gelmis oluyor. Bizde yilbasi aksami itibariyle görevi basinda vazifelerini icra eden arkadaslarimizi; belediye baskanimizla, emniyet müdürümüzle ve jandarma komutanimizla ziyaretlerde bulunduk. Yeni yillarini tebrik ettik" diye konustu.

Tekbiyikoglu, "Yilbasi aksamlari ayni zamanda huzur sükun yönünden de ehemmiyet verdigimiz önem verdigimiz aksamlar. Emniyet ve jandarma personelimiz sorumluluk bölgelerinde her türlü tedbirleri aldi. Trafik ekiplerimiz tam kadro olarak sahadalar. Bütün vatandaslarimizin da yeni yilini tebrik ediyorum" dedi.

Ziyaretlerde Vali Tekbiyikoglu’na Yahsihan Kaymakami Ender Faruk Uzunoglu, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Baris Cücen ve ilgili kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA