Bakan Akar Açiklamasi 'Kibrisli Kardeslerimizin Hakli Davalarinda Tüm Imkanlarimizla Yanlarinda Yer Aliyoruz'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Asos bölgesinde icra edilen hava harekatiyla ilgili, "Bu harekat çerçevesinde, terör örgütüne ait içinde magara ve siginaklarin da oldugu 16 hedef, büyük bir basariyla imha edilmis, çok sayida bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmistir. Böylece TSK her nerede olurlarsa olsunlar, hangi magaraya girerlerse girsinler, nereye kaçarlarsa kaçsinlar, hangi altyapi ve üst yapidan destek alirlarsa alsinlar teröristlerin pesinde oldugunu bir kez daha tüm dünyaya göstermistir" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Kibrisli Kardeslerimizin Hakli Davalarinda Tüm Imkanlarimizla Yanlarinda Yer Aliyoruz'
Isparta’da Terörizmle Mücadele Egitim ve Tatbikat Merkezi Komutanliginin 51’inci Dönem Komando Sözlesmeli Er Kurs Kapanis Töreni, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Terörizmle Mücadele Egitim ve Tatbikat Merkez Komutanliginda bin 503 asker 18 haftalik temel komando egitimini tamamladi. Mezun olan bin 503 sözlesmeli er Türkiye’nin çesitli bölgelerindeki piyade komando birliklerinde görev alacak.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, egitimi basariyla tamamlayan sözlesmeli erlere belge ve hediyeleri Bakan Akar tarafindan takdim edildi.

Dagcilik ve bayrak gösterinin ardindan kürsüye gelen Bakan Akar, yogun ve zorlu bir egitim dönemini basariyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Güvenlik ortaminin yeniden sekillendigi, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli degistigi bir dönemden geçildigini isaret eden Bakan Akar, “Bölgemizde ve dünyada belirsizlik, risk, tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmakta. Bu kritik dönemde etki ve ilgi alani her geçen gün genisleyen ülkemiz, Cumhurbaskanimizin liderliginde kendi inisiyatiflerini hayata geçirerek Orta Dogu’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Kafkaslar’a kadar genis bir cografyada baris ve istikrara katki saglamaktadir. Türkiye basta savunma ve güvenlik olmak üzere hemen her alanda attigi adimlar ve kurdugu çok boyutlu iliskilerle artik uluslararasi alanda özne haline geldi. Yani etki alanimiz üç kita, ilgi alanimiz ise bütün dünya olmustur” diye konustu.



"Peslerindeyiz"

Bu süreçte görev ve sorumluluklari artan Milli Savunma Bakanliginin Cumhuriyet tarihinin en yogun ve en etkili faaliyetlerini icra ettigine dikkati çeken Bakan Hulusi Akar, “Sahip oldugu nitelikli personelin yani sira, yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle desteklenen TSK; ‘Hudut namustur’ anlayisiyla hudutlarimizin güvenligini saglamakta, terörü kaynaginda yok etme stratejisi ve ‘terör neredeyse hedef orasidir’ anlayisiyla, yurt içinde ve sinir ötesinde basta FETÖ, PKK/YPG ve DEAS olmak üzere tüm terör örgütlerine karsi artan bir siddet ve tempoda mücadele etmektedir. Nitekim son olarak 26-27 Eylül’de Irak’in kuzeyinde, Türkiye’ye 140 kilometre mesafedeki Asos bölgesine Hava Harekati icra edildi. Bu harekat kapsaminda, terör örgütüne ait içinde magara ve siginaklarin da oldugu 16 hedef, büyük bir basariyla imha edilmis, çok sayida bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmistir. Böylece TSK her nerede olurlarsa olsunlar, hangi magaraya girerlerse girsinler, nereye kaçarlarsa kaçsinlar, hangi altyapi ve üst yapidan destek alirlarsa alsinlar teröristlerin pesinde oldugunu bir kez daha tüm dünyaya göstermistir” ifadelerine yer verdi.

“Kibrisli kardeslerimizin yanindayiz”

Kahraman Türk Silahli Kuvvetlerinin terörle mücadelenin yani sira ayni azim ve kararlilikla Türkiye’nin semalardaki ve denizlerdeki hak ve menfaatlerini de korudugunun altini çizen Bakan Akar, “Kibrisli kardeslerimizin hakli davalarinda tüm imkanlariyla yanlarinda yer almakta, bunlara ilaveten basta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardes ve müttefiklerimizin hakli davasina destek olmakta, ayni zamanda BM, NATO, AGIT, AB bünyesinde ve ikili anlasmalar çerçevesinde dünyanin birçok cografyasinda görev yapmaktadir” dedi.



"Askerlik kutsal bir görevdir"

Mehmetçigin tüm bu faaliyetlerinde elde ettigi basarilardaki en büyük ilham kaynaginin sehit ve gazilerin kahramanlik ve fedakarliklari ile milletin sevgisi, güveni ve duasi oldugunu belirten Bakan Akar, “Sizlerin bizlere olan sevgisi, güveni ve destegi sürdükçe basaramayacagimiz hiçbir sey, asamayacagimiz hiçbir engel yoktur. Ordu-millet anlayisinda olan asil milletimiz için askerlik kutsal bir görevdir. Bunun için de milletimiz askerine Mehmetçik, ordusuna Peygamber Ocagi demistir. Yüregi vatan sevgisiyle dolu siz degerli anne ve babalar; vatana ve millete hayirli olsun diye büyük emek ve fedakarliklarla yetistirdiginiz evlatlarinizi, ülkemize ve milletimize hizmet etmek üzere bu kutsal ocaga emanet ettiniz. Evlatlariniz da mazisi san ve serefle dolu Türk ordusunun birer mensubu olmak, sanli üniformamizi giymek için büyük azim ve kararlilik gösterdiler. Bu sanli yuvada genç silah arkadaslarimiz; milli, manevi ve mesleki degerlerimiz ugruna her türlü engeli asabilecek, her türlü tehdit ve tehlikeye karsi koyabilecek kabiliyette ve yüksek nitelikli komandolar olarak yetistiler. Askerlik mesleginin temel niteliklerini özümsemis bu cesur evlatlarimizi, bugün mekteb-i asli olan kitalarina, komando birliklerine ugurluyoruz” diye konustu.

Türk Halk Müzigi Sanatçisi Esat Kabakli ve Mehteran Konseri’nin ardindan program tören geçisi ile sona erdi.

Bakan Akar’a, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan, Isparta Valisi Aydin Barus ve milletvekilleri eslik etti. Töreni askerlerin çok sayida aileleri de takip etti.
Kaynak: İHA