Özel Bireylerin Ellerinden 12 Buçuk Milyon Parça Çikti

Tepebasi Belediyesi’nin Engelliler Montaj Atölyelerinde egitim gören bireyler, üretmeyi ögrenerek is gücüne katiliyor. Iki merkezde montaji yapilan ürün sayisi 12 buçuk milyona ulasirken istihdam edilen özel birey sayisi ise 46 oldu.

Özel Bireylerin Ellerinden 12 Buçuk Milyon Parça Çikti
Tepebasi Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olmasi, kendilerini gelistirmeleri ve özgüvenlerini kazanmalari adina gerçeklestirdigi projeler ile Türkiye’de ilk olan çalismalari hayata geçiriyor. Bu projelerden Engelliler Montaj Atölyesi ile bireyler ögreniyor, üretiyor ve istihdam edilerek kazanç sagliyor. Melih Savas Yasam Köyü’nde yer alan Ibrahim Ethem Kesikbas Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardindan Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) is birliginde Türkiye’de ilk ve tek olma özelligi ile hizmet veren Engelliler Montaj Atölyesi’nde de özel bireyler, is hayatina katiliyor.

Ibrahim Ethem Kesikbas Engelliler Montaj Atölyesi’nde 18 ögrenci istihdam edilirken 5 milyon adet parçanin montaji gerçeklestirildi.

EOSB Engelliler Montaj Atölyesi’nde ise merkezde aldigi egitimlerin ardindan istihdam edilen ögrenci sayisi 28’e ulasti. Merkezde 7 buçuk milyon adet de parçanin montaji yapildi.

“Emeklerini ortaya koyuyorlar”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da proje hakkinda yaptigi degerlendirmede, “Ögrencilerimizin her biri ile gurur duyuyorum. Amacimiz daha fazla çocugumuzu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara yerlestirebilmek. Çünkü çocuklarimiz çalistigi sürece aileleri mutlu oluyor, hayatlarini daha saglikli ve mutlu biçimde sürdürebiliyor. Çocuklarimiz da hem emeklerinin karsiliginda para kazaniyor hem de basarili olmanin hazzini yasiyor. Isbasi yaptiklari fabrikalarda diger çalisan arkadaslarimiz da gençlerimiz ile iyi iliskiler kuruyor, kaynasiyor. Montaj Atölyesi’nde ögrendiklerini isyerlerinde uygulayarak emeklerini ortaya koyuyorlar. Buradaki alin teri, huzur o kadar kutsal ki is birlikçimiz degerli EOSB Baskanimiz Nadir Küpeli’ye ve projemize destek olan fabrikalarimizin yetkililerine, sanayicilerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Istihdam ettigimiz özel bireylerimizin daha da artmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA