NATO Açiklamasi 'Rusya Tarafindan Düzenlenen Sahte Referandumlarin Hiçbir Mesruiyeti Yoktur'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya tarafindan Ukrayna topraklarinda düzenlenen sözde referandumlara deginerek, “Rusya tarafindan düzenlenen sahte referandumlarin hiçbir mesruiyeti yoktur” dedi.

NATO Açiklamasi 'Rusya Tarafindan Düzenlenen Sahte Referandumlarin Hiçbir Mesruiyeti Yoktur'


Rusya’nin Ukrayna topraklarindaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta Rusya’ya katilim için düzenledigi sözde referandumunda resmi olmayan sonuçlarina göre halk Rusya’ya katilimi desteklerken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, söz konusu referandumlarin geçerliligi olmadigini ifade etti.

Stoltenberg sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüstügünü belirterek, “NATO müttefiklerinin Ukrayna’nin egemenligine ve mesru müdafaa hakkina verdigi destegin sarsilmaz oldugunu açikça belirttim. Rusya tarafindan düzenlenen sahte referandumlarin hiçbir mesruiyeti yoktur ve uluslararasi hukukun açik bir ihlalidir. Bu topraklar Ukrayna’nindir” dedi.



Sandik çikis anketlerine göre, Zaporijya’da yüzde 97,74, Donetsk ve Luhansk’ta yüzde 97, Herson bölgesinde ise yüzde 87 oraninda oy kullananlar Rusya’ya katilimi destekledi.
Kaynak: İHA