Erciyes Teknopark'ta Firmalar Üreterek Büyüyor

Erciyes Teknopark’ta faaliyet gösteren bir firma, kafein kullanarak ürettigi cilt serumu ile vücuttaki kirisikliklari gidermeyi hedefliyor.

Erciyes Teknopark'ta Firmalar Üreterek Büyüyor
250 bin metrekarelik alana sahip olan ve 2007 yilinda ilk Ar-Ge firmasi kabul edilen Erciyes Teknopark’taki 270 firma, Ar-Ge çalismalari ile adindan söz ettiriyor. Erciyes Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarindan biri de, kafein kullanarak ürettikleri cilt serumlari ile göz çevresindeki kirisikliklari gideriyor. 5 akademisyenin kurdugu firmada üretilen ürünler, Kayseri’den dünyaya pazarlanacak.

"Ürün oldukça steril ve nezih bir ortamda üretiliyor”

Firma yetkilisi Serkan Dayan, “Bizim ürünümüzün arkasinda bir akademik kimlik var. Erciyes Üniversitesi Teknopark’ta hem gelistirildi hem de üretimi burada gerçeklestiriliyor. Oldukça steril ve nezih bir ortamda bu islemler yapiliyor. Piyasada hem bazi cilt bakim merkezlerinde hem de online satis ortamlarinda Saglik Bakanligina kaydi olmayan, piyasaya yeni çikmis, kisa süreli çikmis, ’bir bakalim nasil oluyor’ gibi merdiven alti diyebilecegimiz ürünlere piyasada denk gelebiliyoruz. Bununla ilgili olarak, her paketin üzerinde kozmetik mevzuati geregi bir barkod ve bilgilendirme sistemleri vardir. O barkod numarasini Saglik Bakanliginin ürün takip sayfasinda bulunan vatandas kismindan barkod numarasini girerek ürünün kaydi var mi yok mu görebilirsiniz. Bu oldukça önemli bir bilinç. Biz biliyoruz ki özellikle bizim kullanicilarimiz belli bir süre sonra gerçekten de bunlari arastiriyor. Çünkü biz bunlarin bilinçlendirmesini sosyal mecralardan kendimiz de yapiyoruz. Bizimle temas kuran bayilikler veya satis noktalarimiza bunlari özellikle vurguluyoruz. Kataloglarimiz veya brosürlerimizde bunlari söylemeye özen gösteriyoruz. Bu bilincin yayilmasi için üzerindeki barkod numarasini ürün takip sistemine girdigimizde rahatlikla o ürünün kaydinin olup, olmadigini insanlar bulabilir. Bu bile nihai olarak tüketilen ürünün kalitesini artiracak bir etki olusturur” diye konustu.

Kaynak: İHA