Kuzenler Cinayetinde Saniklarin Aldigi Cezayi Yargitay Bozdu

Balikesirli kuzenler cinayeti olarak bilinen olayla ilgili yeni bir gelisme yasandi. Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde cinayeti islendigi iddiasiyla S.Y. ve A.Y.’ye verilen ikiser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi Yargitay tarafindan bozularak dosya mahkemeye geri gönderildi. Saniklarin avukati Kemal Bilen yeni durusmanin 12 Aralik tarihinde Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülecegini söyledi.

Kuzenler Cinayetinde Saniklarin Aldigi Cezayi Yargitay Bozdu


21 Mart 2006 yilinda okula gitmek için evlerinden çikan ve cesetleri bir menfezde bulanan Büsra ve Tugçe isimli kuzenlerin davasinda Yargitay yeni bir karar verdi. Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan cinayetle ilgili oldugu gerekçesiyle ikiser kez müebbet hapis cezasi verilen saniklar S.Y. ile A.Y.’nin aldigi cezalar bozuldu. Yargitay olay yerinde bulunan saniklarin DNA’larinin Saglik Bakanligi ve YÖK’ten dava ile iliskisi olmayan genetik uzmanlarin arasindan seçilecek 5 kisilik bilirkisiden tekrar rapor alinmasina hükmetti.

Saniklarin avukati Kemal Bilen, Yargitay’in müebbet hapis cezasini bozmasiyla ilgili, “Son raporda öldürülen iki kuzenlerden birinden elde edilen tirnak içindeki DNA örneklerinin iki zanli kardesle uyumlu olmadigina karar verildi.

Yargitay da çeliski raporlar dogrultusunda bu karari bozarak adil bir karar verilmesi için dosyayi yeniden Balikesir 1. Agir Ceza Mahkemesi’ne geri gönderdi. Yargitay karari bozdugu gibi ayrica Saglik Bakanligi ve YÖK’ten tüm Türkiye’deki genetik uzmanlarinin listenin çikartilarak mahkemeye gönderilmesini, olusturulacak 5 kisilik bilim kurulunun verecegi karar dogrultusunda karar verilmesinin gerektigini belirterek karari bozdu" dedi.

Saniklarin avukati Kemal Bilen, davanin 12 Aralik 2022 günü tekrar görülecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA