Faillerin Yakalanisini Sehidin Kabri Basinda Aldilar Açiklamasi 'Bir Nebze De Olsa Içimize Su Serpildi'

Tunceli’de 26 Eylül 2012 tarihinde 6 asker ve 1 sivil vatandasi sehit eden bölücü terör örgütü mensubu eli kanli hain teröristler, Milli Istihbarat Teskilati’nin nefes kesen operasyonuyla yurtdisinda yakalandi. Teröristlerin yakalandigini ögrenen sehit ailesi, evlatlarinin mezari basinda, "Bir nebze de olsa içimize su serpildi, çocugumuz rahat uyuyacak” dedi.

Faillerin Yakalanisini Sehidin Kabri Basinda Aldilar Açiklamasi 'Bir Nebze De Olsa Içimize Su Serpildi'


Türk Silahli Kuvvetleri ve Milli Istihbarat Teskilati, yillar süren fiziki ve teknik takip sonucu katiller Atilla Çiçek ve Hüseyin Yildirim’i sinir hattindaki nefes kesen operasyonla yakalayarak, yurt disindan ülkeye getirdi. O gün vatani ve bayragi ugruna sehit olan askerlerden Kadir Dadas’in, Tekirdag’in Kapakli ilçesinde bulunan Karaagaç Mahallesi’nde yasayan babasi Cemal Dadas, annesi Mehriban Dadas, halasi Serin Dadas ve yengesi Evdegül Dadas, sehit Kadir Dadas’in katillerinin yakalandigi haberini sehidin kabri basinda aldi.

“Vatan sag olsun"

Oglunun katillerinin yakalandigi haberini alinca yüreklerine bir nebze de olsa su serpildigini kaydeden sehidin babasi Cemal Dadas, “Kadir’imin katilleri yakalandi. Cumhurbaskanimiza, Milli Istihbarat Teskilatimiza, askerlerimize ve katillerin yakalanmasinda emegi geçen herkese ayri ayri çok tesekkür ederim. Bir nebze de olsa içimize su serpildi. Çocugum rahat uyuyacak. Vatanimiz bölünmeyecek, bayragimiz hiçbir zaman inmeyecek. Kimsenin vatanimizi bölmeye, bayragimizi indirmeye gücü yetmez. Vatan sag olsun. Bir Kadir gider, bin tane Kadir onun pesini birakmaz” ifadelerini kullandi. Dadas, “Ben bu katillerin sadece ölmesini istemiyorum. Bunlar, vatanimizi hiçbir zaman bölemeyeceklerini ve bayragimizi hiçbir zaman indiremeyeceklerini bilsinler. Benim oglumun bunlara can borcu, kan borcu ve namus borcu yoktu. Benim çocugum vatani görevini yapti. Benim oglum bayragimiz ugruna, vatanimiz ugruna can verdi, sehit oldu. Ben oglumun ugruna canini verdigi bayragimizla bu katillerin ayni karede yer almasini da kesinlikle istemiyorum. Bu katillerin yanina ay yildizli bayragimiz yakismiyor. Benim oglumun yanina yakisiyor bayragimiz. Bu katillerin ülkemizde yasama hakki yok” dedi.



"Oglum bu gece rahat uyuyacak"

Sehit Kadir Dadas’in kabri basinda fotografini oksayan annesi Mehriban Dadas, “Oglumun katili bulundu, bu aksam rahat uyuyacak. Içime su serpildi. Oglumun katillerinin bulunmasinda bütün emegi geçenlere tesekkür ederim. Vatanimiz sag olsun” derken, sehidimizin halasi Serin Dadas da “Yegenimin katillerinin yakalanmasindan dolayi içimiz ferahladi. Allah’im insallah onlari da perisan edecek. Katilleri yakalayanlara çok tesekkür ediyorum. Insallah hiçbir zaman vatanimiz bölünmez, bayragimiz inmez. Vatanimiz ve bayragimiz için ailece her zaman canimizi vermeye haziriz. Acimiz çok büyük” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA