5 Bin Lira Ödülü Kazanabilmek Için Metrelerce Börek Yediler

Bursa’da Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilk kez düzenlenen Gastrofest çerçevesinde düzenlenen 5 bin lira ödüllü börek yeme yarismasi renkli görüntülere sahne oldu. 10 dakika içinde 16 metre börek yiyen yarismaci birinci olurken, ikinci 15 metre üçüncü olan bir kadin da 11 metre börek yedi.

5 Bin Lira Ödülü Kazanabilmek Için Metrelerce Börek Yediler
Merinos Parki’nda baslayan ve üç gün sürecek gastrofest ile Bursa’nin lezzetleri tanitiliyor. Bursa Kebabi’ndan, Pideli Köfteye, tahinli pideden, kestane sekerine, Bursa yöresine has böreklere kadar onlarca farkli lezzet görücüye çikti.

Festivalde; dünyanin en uzun böregini imal ederek rekorlar kitabina giren, uzaya börek gönderen Hasan Acar da bir organizasyon yapti.

70 kisinin katildigi en fazla börek yeme yarismasini yüzlerce kisi büyük bir heyecanla takip etti.

Daha önce yapilan börek yarismasinda 15 metre 60 santimetre börek yiyen Erdem Salman 10 dakikalik süre zarfinda Bursa’nin da plakasi olan 16 metre börek yiyerek rekorunu egale etti ve 5 bin liranin sahibi oldu. Yarisma esnasinda her yarismacinin önüne 10 metre börek konuldu. Yarismacilar renkli görüntüler olusturup zamanla yaristilar. Ayrica börek yerken su içmeyi de ihmal etmediler.

10 dakika içinde 16 metre böregi adeta yutan Erdem Salman da 5 bin lirayi törenle aldi. Yarismada 15 metre börek yiyen Engin Insel ikinci, beden ögretmeni Gonca Alper de 11 metre börek yiyerek üçüncü oldu.

Derece yapabilmek için son bir gün yemek yemedigini ve hazirlandigini kaydeden Erdem Salman, "Bunu bekliyordum. Daha önceki rekorumu kirdim. Çok heyecanli oldu. 16 metre yiyerek Bursa’nin da plakasina ulastim. Sampiyon oldugum için mutluyum" diye konustu.

Organizasyonu yapan Börekçi Hasan Acar, "10 dakikada 16 metre börek yiyen arkadasimiz birinci geldi ve 5 bin liralik ödülün sahibi oldu. Daha önce de rekor kirmisti. Kendisini tebrik ediyorum. En uzun börek yeme yarismasi bizde. Bu rekoru kimseye birakmayacagiz" seklinde konustu.

Yarismada 7 hakem görev yaparken, finalde kendisinin daha fazla börek yedigini iddia eden kisiye ise "Her yarismada ayni tepkiyi gösterdigi ve hakemler nezaretinde yarismanin denetlendigi" ifade edildi.
Kaynak: İHA