'Orman Ürünleri Ziyan Olmasin' Diye Pelet Fabrikasi Kurdu

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde agaç kesimlerinin ardindan geriye kalan agaç parçalarinin ziyan olmasina gönlü el vermeyen girisimci Bünyamin Simsek, sifirdan pelet fabrikasi kurdu. Sifirdan kurulan fabrikada biyoyakit ürünleri üreten Simsek kapasitesini artirmayi hedefliyor.

'Orman Ürünleri Ziyan Olmasin' Diye Pelet Fabrikasi Kurdu
Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde yasayan girisimci Bünyamin Simsek kurdugu pelet fabrikasiyla orman ürünlerini biyoyakita dönüstürüyor. Daha önce ormancilik yaptigini ve ihaleyle girdigi isler sonucunda kesilen agaçlarin bazi bölümlerinin kullanilmayarak ziyan oldugunu söyleyen Simsek, bu duruma gönlünün el vermedigini ve bu ürünleri degerlendirmek için sifirdan pelet fabrikasi kurdugunu ifade etti.

Girisimci Bünyamin Simsek, vatandaslarin ormanlardan veya atölyelerinden arta kalan orman ürünlerini de belli bir ücret karsisinda aldiklarini ve hem ekonomiye hem de geri dönüsüme katki sagladiklarini dile getirdi. Zamanla üretim kapasitesini artiracak fabrika sahibi, bölgenin biyoyakit ihtiyacini karsilamayi hedefliyor.

“Kesmis oldugumuz agaçlarin dallari, budaklari ormanda kaliyor ve yok oluyor”

Biyoyakitin bölgeye de çok büyük kazançlari olacagini dile getiren Bünyamin Simsek, “Birkaç yil önce ben orman ihaleleri, çam ihaleleri aldigim zaman orman kesimlerinde sunu gördüm, kesmis oldugumuz çam agaçlarinin dali ve budagi ormanlarda kaliyor ve yok oluyor. Biz bunlari üretime ve ekonomiye nasil katariz, nasil degerlendiririz diye düsündüm. Daha sonra yakin bir ilde ben bu pelet fabrikasini gördüm. Ordan almis oldugum tecrübelerle biz bunlari biyoyakit olarak, ürün olarak ülkemize kazandirmaya çalisiyoruz. Biz atölyelerde atik kalan, kapaklar, talaslar ve ormandan da kesilen agaçlarin döküntülerini toplayip belirli bir ücret karsiliginda getiriyoruz. Atölyelerimizde bunlara islem uygulayip toz haline getirip pelet sekline çeviriyoruz. Ileride kapasite artirimina gidecegiz bölgemize, köylümüze, halkimiza gerçekten çok büyük katkisi olacaktir. Insanlarimiz ormanlarda kalan artiklarini bundan sonra toplayip araçlariyla getirip, belirli bir ücret karsiliginda bize verebilirler” dedi.

Kaynak: İHA