Akdeniz'den Balikçilar 24 Saat Sonra Ilk Avlarla Döndü

Akdeniz’den 15 Nisan’dan itibaren uzak kalan İçelli balikçilar, yasagin dün gece kalkmasiyla birlikte "Vira Bismillah" diyerek açildiklari körfezden, 24 saat sonra ilk avlari ile döndü. Daha çok karides için açilan balikçilar çesit çesit baliklarla kiyiya yanasti.

Akdeniz'den Balikçilar 24 Saat Sonra Ilk Avlarla Döndü
Dogu Akdeniz’de hava sicakliginin diger bölgelere göre yüksek olmasi nedeniyle sezonu her yil oldugu gibi bu senede 15 gün geç açti. İçel genelinden balikçilar, tüm hazirliklarini yapip ’Vira Bismillah’ diyerek dün gece denize açildi. Yasagin kalktigi 16 Eylül’ün ilk saatlerinde kent genelinde oldugu gibi Erdemli Balikçi Barinagi’ndan dahareket eden 65 civarindaki tekne de aglarini denize birakti. Sezonun ilk avini yapan balikçilar basta karides olmak üzere barbun, gümüs, mercan, haliliye gibi çesitli baliklarla 24 saat sonra döndü. Teker teker barinaktaki iskeleye yanasan tekneler buzla kapladiklari baliklari hazir bekleyen araçlara yükleyerek alicilara gönderdi.

Uzun bir aradan sonra denize heyecanla çiktiklarini aktaran önceki dönem Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baskani balikçi Yalçin Sakin," Heyecanla aglarimizi attik heyecanla kaldirdik. Çok sükür herkesin rizkini Cenab-i Allah veriyor. Herkese rast gele diyoruz. Ilk gün karides, barbun, mercan ve halili dedigimiz balik türleri olmak üzere bazi çesitler aglarimiza takiliyor"dedi.

Hatay’dan İçel körfezine gelen balikçilardan Maris Küçük, bugün Bismillah diyerek sezonu açtiklarini ve İçel’in sembolü jumbo karides avi yaptiklarini aktardi.
Kaynak: İHA