PKK'nin Talimatiyla Ormani Yakan Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Adana’da terör örgütü PKK’nin talimatiyla aralarinda Sehitler Ormani’nin da bulundugu 5 ayri noktada yangin çikaran saniga 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi.

PKK'nin Talimatiyla Ormani Yakan Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis
Adana’da 24, 29 ve 30 Agustos ile 3 ve 4 Eylül 2021 tarihlerinde aralarinda Sehitler Ormani’nin da bulundugu 5 ayri noktada orman yangini çikti. Havanin yangin çikacak kadar sicak olmamasindan ve sürekli yangin çikmasindan, ayrica Sehitler Ormani’nda yangin çikmasindan süphelenen Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Adana Orman Bölge Müdürlügü ekipleriyle ormanlik alanda pusu kurarak çalisma baslatti. Ekipler, yangin çikan noktada motosikletli bir kisinin kaçtigini gördü. Ekipler motosikletli sahsin pesinden gitti. Bir süre ormanlik alanda sahsi kovalayan polis, daha sonra sahsi yakaladi. Isminin Ali Ihsan K. (21) oldugu ögrenilen sahsin motosikletinden pet sise içinde benzin, 600 euro ve 500 lira para çikti. Emniyete götürülerek sorguya alinan zanli, ifadesinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Adana 11. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen durusmaya tutuklu yargilanan sanik Ali Ihsan K. ile avukati katildi.

Ali Ihsan K., çok pisman oldugunu, amacinin ormani yakmak olmadigini söyleyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanigi ‘terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma’ ve ‘devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma’ suçlarindan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi. Ayrica Ali Ihsan K.’ya 100 bin lira da adli para cezasi verildi.

Kaynak: İHA