TOKI'nin Dev Sosyal Konut Projesi Sektör Temsilcileri Ve Vatandaslari Heyecanlandirdi

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarini geçtigimiz günlerde kamuoyuyla paylasti. Dar gelirli aileler için TOKI, tek seferde 250 bin konut insa edecek. Sektör temsilcileri, insa edilecek olan konutlarin insaat sektörüne nasil bir etki olusturacagina dair degerlendirmede bulunurken, vatandaslar ise bu projeden dolayi heyecanlandiklarini söyledi.

TOKI'nin Dev Sosyal Konut Projesi Sektör Temsilcileri Ve Vatandaslari Heyecanlandirdi
Insaat sektörü ve is dünyasi temsilcileri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘Ilk Evim Ilk Is Yerim’ müjdesinin ardindan piyasada dengelerin nasil seyredecegine iliskin açiklamada bulundu. Proje de 4010 konutun yapilacagi Diyarbakir’da, sektör temsilcilerinden Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Baskan adayi is adami Musa Karagöz, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in TOKI açiklamasini olumlu buldugunu, piyasada arz talep iliskisinin artacagini söyledi.



Firmalarin son zamanlarda daire satmakta zorlandigina deginen Karagöz, “Firmalarimiz daire satmakta büyük sikintilar çekiyor. Arz talep yapilamadigi için alici da daire sahibi olamiyor. Bundan dolayi bir iyilestirme olacagini bekliyorduk. Açiklanan sosyal konut projesinin ciddi anlamda piyasaya pozitif etkisi olacaktir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in geçtigimiz günlerde müjdesini verdigi TOKI projesinin satilik ve kiralik dairelere etkisinin olacagina dikkat çeken Karagöz, “Satilik ve kiralik dairelerde kesinlikle düsüs saglanacak. Sektör pozitif bir hava yakaladigi takdirde satilik ve kiralik daire fiyatlari da düsecek. Buna örnek verirsek, güzel bir proje açiklandigi zaman insanlarimiz elindeki mali ucuza satip gerçeklesen projeye yönelir. Açiklanan proje de halkimiz için bir umuttur” diye konustu.

Açiklanan projenin alt sektöre de pozitif etki saglayacagini belirten Karagöz, alt sektörde durgunlugun canlanacagini ifade etti.

Karagöz, “Alt sektörde hazir beton firmalari basta olmak üzere, bunlara bagli olarak taseronlar, tedarikçiler ve hirdavatçilar, olumlu yönde etkilenecektir. TOKI’ye bagli ciddi yatirimlar oluyor. Alt sektörde geçtigimiz aylardan bu yana bir durgunluk vardi. Umarim Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açiklamasini yaptigi TOKI müjdesiyle ilgili alt sektöre pozitif bir hava yansir” ifadelerinde bulundu.

Açiklanan TOKI projesinin enflasyona olumlu yönde etki olusturacagini ifade efen Karagöz, “Buna benzer projelerin daha fazla üretilmesini umut ediyoruz. Çünkü isçisinden tut isverenine kadar para kazanmis oluyor. Bunun en büyük olumlu yani da enflasyonun pozitif yönden etkilemesidir” seklinde konustu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin açiklanmasinin ardindan vatandaslar da ev sahibi olmak için heyecanlandiklarini dile getirdi,
Kaynak: İHA