SUBÜ Rektörlügü'ne Prof. Dr. Mehmet Saribiyik Atandi

15 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan atama karariyla SUBÜ Rektörlügü görevine yeniden Prof. Dr. Mehmet Saribiyik atandi. Bir mesaj yayimlayan Saribiyik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür etti ve yeni dönemdeki temel hedefleri paylasti.

SUBÜ Rektörlügü'ne Prof. Dr. Mehmet Saribiyik Atandi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörlügü’ne Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik yeniden atandi. Atama kararinin ardindan bir tesekkür mesaji yayimlayan Rektör Saribiyik, “Cumhurbaskanimizin tensipleriyle rektörlük görevine yeniden atanmis olmanin onurunu yasiyorum. Öncelikle bu vazifeyi sahsima yeniden tevdi ederek göstermis olduklari güvenden dolayi Sayin Cumhurbaskanimiza, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlarima sükranlarimi arz ediyorum. Kurulusundan bugüne üniversitemizin gelismesi için her türlü katkiyi veren siyasilerimize, kamu kurumlarimiza, sivil toplum kuruluslarimiza ve is dünyasi temsilcilerimize; üniversitemizin daha iyi noktalara gelmesi için özveriyle çalisan akademik ve idari personellerimize, ögrencilerimize ve sehrimizin degerli insanlarina en kalbi tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Yeni dönemin hedefleri

2018 yilinda kurulan SUBÜ’nün yapilanmasini 4 yillik süreç içerisinde büyük ölçüde tamamladiklarini kaydeden Saribiyik, “+1 Egitim Modeli ile üniversite-is dünyasi birlikteliginde Türkiye’ye örnek üniversite haline geldik. Uygulama becerine sahip nitelikli insan ve yapilabilir Ar-Ge hedefleriyle hareket ederek hem +1 Egitim Modelimizi hem de akademik çalismalari destekledik. Üniversitemizi sosyal, kültürel faaliyetler ve topluma yönelik hizmet çalismalariyla yasadigimiz sehre ve ülkemize fayda saglayan bir yüksekögretim kurumu haline getirmek için yogun çaba gösterdik. 80 farkli ülkeden 3 bine yakin uluslararasi ögrenci ile kültür ve ticaret elçileri yetistirme noktasinda önemli basarilar elde ettik. Önümüzdeki dönemde de SUBÜ’yü daha ileriye götürmek ve huzur ortamini devam ettirmek için var gücümüzle çalismayi sürdürecegiz. Kampüs çalismalarinin yani sira yüksek lisans ve doktora tezlerinin is dünyasiyla yapilmasi, is garantili bölümlerin açilmasi, MYO’larin organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet göstermesi ve üniversitemizin dijital dönüsümünün tamamlanmasi hedefleriyle yolumuza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA