Istanbul Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 13 Gözalti

Istanbul merkezli 4 ilde Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 13 süphelinin yakalandigi bildirildi. Mahkemeye çikarilan zanlilarin 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 13 Gözalti
Istanbul Emniyet Müdürlügü, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütünün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Yürütülen sorusturma dogrultusunda harekete geçen polis, haklarinda örgüt içerisinde “mahrem imam”, “askeri ögrenci” ve “ev abisi” olarak faaliyet yürüttügüne dair deliller bulunan ve örgütün gizli haberlesme yöntemi olan ankesörlü telefonlardan aranan 15 süphelinin yakalanmasi için 9 Eylül’de Istanbul basta olmak üzere Izmir, Adana ve Isparta’da es zamanli operasyon düzenledi.

Istanbul’da bulunan 10 adres ile diger illerde yapilan baskinlarda FETÖ süphelisi 13 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Örgüt üyesi 2 süphelinin yurtdisina firar ettigi tespit edildi.

Terörle Mücadele Subesinde sorguya alinan FETÖ/PDY mensubu 13 sahistan 2’si “etkin pismanlik” hükümlerinden faydalanarak itirafçi oldu. Örgütle ilgili bildiklerini polise aktaran 2 süphelinin, adli makamlardaki islemlerinin ardindan serbest birakildigi ögrenildi. Mahkemeye çikarilan geri kalan 11 zanlidan 3’ü tutuksuz yargilanmak üzere saliverilirken, 5 FETÖ üyesi hakkinda adli kontrol hükümleri uygulandi. Üç süphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildigi belirtildi.
Kaynak: İHA