AK Parti Izmir'de, Önceki Dönem Belediye Baskan Adaylariyla Beyin Firtinasi
AK Parti Izmir Il Baskanliginin vefa bulusmalari programi kapsaminda, partinin önceki dönem yerel seçimlerinin belediye baskan adaylariyla bir araya gelindi. Il Baskani Kerem Ali Sürekli’nin baskanlik yaptigi toplantida, seçimlerden bu yana ilçelerdeki yerel hizmetler, sorunlar ve çözüm önerileri de masaya yatirildi. Belediye Baskan adaylarinin birbirinden nitelikli oldugunu belirten Sürekli, “Bu hem vefa hem de yakin gelecegi planlama bulusmasiydi. Her biriniz siyasette ve mesleklerinde aktif; millete hizmet askindan taviz vermeyen arkadaslarimizsiniz. Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse 3,5 yil geçti. Es zamanli ve karinca modeli çalismalarimizda en çok tercihinde pismanlik duyan seçmen bizi durduruyor. Izmir halki ‘keske’ diyor. Yerel hizmete o kadar aç kaldilar ki, sorunlar o kadar asti ki boylarini; ‘Keske, AK Parti’nin adayina oy verseydim.’ diyenlerin sayisi giderek artiyor.” ifadelerini kullandi.

CHP idaresindeki ilçelerde düs kirikligi
Toplantinin agirlikli gündemini, 2023 ve 2024 seçimleri olustururken, belediye baskan adaylari, ilçelerinde 3,5 yilda yasananlari, sorunlari ve önerilerini paylasti. CHP idaresindeki ilçelerde büyük bir düs kirikliginin hakim oldugu ve bunu, bizzat yine CHP’li belediyelerin ve genel merkezlerinin yaptirdigi arastirmalarin da dogruladigi ifade edilirken, Baskan Sürekli, su degerlendirmede bulundu; “Bizlerin milletimizle tek bir iletisim kanalimiz yok ama esas olan yüz yüze, omuz omuza olmamiz. Oluyoruz da. Sizlerin de pek çogu alandan elini ayagini çekmedi, biliyorum. Bu arastirmalari ne kadar sakli tutarlarsa tutsunlar, biliyoruz. En kiymetlisi, vatandasin yüzümüze karsi söyledikleri. En dogru bilgi, sahada birebir diyalogla elde ettigimiz bilgi. Bizim yolumuzu halk belirler. Izmir halki bugün; büyüksehir ve ilçelerimizde CHP’nin hizmetinden memnuniyet duymuyor. Izmir merkezinden yükselen koku, ilçelerimize kadar sirayet etmis, biçak kemiklerine dayanmis durumda. Alt yapi yönetimlerindeki her ilçede iskenceye dönüstü. Sorunlar, Izmirlilerin boyunu asti. Bugün ‘keske’ deme noktasina geldilerse, bizlerin sorumlulugu da artiyor demektir. Bunu unutmamaliyiz.”
Izmir’i, siyaset asklarina feda ediyorlar
Izmir ve ilçelerinin CHP’li Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in siyaset askina feda edildigini söyleyen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, söyle konustu; “Izmir’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yilini, büyük zaferi kutladik. Ancak, siyaseti, kendi iliskileri ve dostlarinin diliyle yapan Soyer’in kabul edilemez söylemlerinin gölgesinde geçti. Tartismalar ve tepkiler çig gibi büyüdü. Simdi televizyon kanallarini gezerek, devirdigi çamlari ayaga kaldirmaya çalisiyor ama bosuna. Çünkü Soyer; halen düsmana ‘düsman’ diyemiyor. Izmir’in bunca sorununa ve sorumluluklarina sirtini tamamen dönmüs; yine genel ve uluslararasi siyasete soyunmus durumda. Ne yazik ki bunu da Türkiye Cumhuriyeti’nden yana degil, Atinali dostlarindan yana yapiyor. Önümüzde Cumhuriyetin 100. yili var elbette ruhuna uygun biçimde, coskuyla kutlayacagiz. Ancak, Soyer’in bu tarihi günü kim ve ne için feda edecegi konusunda tedirginiz. Bu tarihleri anmak ve kutlamanin; millete hizmet, ülkeye hizmetle vücut buldugunu hatirlatmak isteriz. Ve herkesin bilmesini isteriz ki ne Türk Milleti ne de vatansever Izmir halki, bu dogru yoldan ayrilan yaklasimlara, tezgâhlara geçit vermeden dik durusunu koruyacaktir.”
Marifetsizlerin eline birakmayacagiz
‘’2023 Genel seçimleri ilk hedefimiz. Önce Cumhurbaskanimizi yeniden seçtirecek, Izmir’i temsil görevini yine layikiyla yerine getirecek vekil sayimizi arttiracagiz.’’ diyen Baskan Sürekli, söyle devam etti: ‘’Bu seçimler gerçekten çok önemli. Çünkü; 21 yilin emegi, 21 yilin örgüsü ve Türkiye’miz için tek tek yakalanan hedefler, bir bir ayaga kaldirdigimiz sehirlerimiz, ilçelerimiz var. Bunu heba ettirmeyecegiz. Hiçbir stratejisi ve projesi olmayan, basiretsiz ellere birakmayacagiz. Ilçeleri, sehirleri yönetemeyecek profillerin, ülkeyi yönetme hayallerine, kuru siki çikislarina prim vermeden, millete gitmeye, onlarin derdine her zamanki gibi çare olmaya devam edecegiz. Davasini içsellestirmis, liderinin tavizsiz izinde ve tüm kadrolariyla üreten bir parti olarak; yine milletimizin teveccühünü kazanacagiz. Yaptiklari yapacaklarinin teminati olan, sayisiz eser ve reforma imza atmis bir parti olarak; 2024’te de sehirlerimizi, ilçelerimizi; insanimizi bu marifetsizlerin eline birakmayacagiz. Bunu basarabilecek güç bizde var. Iste tam da burada, birligimizi, dirligimizi elden birakmadan yola devam, diyorum. Her birinizin görüsleri, partimiz için çok kiymetli. Çok daha sik bir araya gelecegiz. Bu iki tarihi birlikte yazacagiz.”
