Ukrayna Açiklamasi 'Savasin Basindan Bu Yana Ilk Defa Yabanci Gemi, Tahil Için Çornomorsk Limani'na Geldi'

Ukrayna Altyapi Bakani Oleksandr Kubrakov, Subat ayinda baslayan Rusya-Ukrayna savasinin basindan bu yana ilk defa tahil yüklenmek üzere yabanci bayrakli bir geminin Çornomorsk Limani’na geldigini açikladi.

Ukrayna Açiklamasi 'Savasin Basindan Bu Yana Ilk Defa Yabanci Gemi, Tahil Için Çornomorsk Limani'na Geldi'


Ukrayna limanlarinda, Ukrayna, Rusya, BM ve Türkiye tarafindan imzalan Ukrayna tahil sevkiyati anlasmasi çevresinde gelismeler devam ediyor. Ukrayna Altyapi Bakani Oleksandr Kubrakov sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Subat ayinda baslayan Rusya-Ukrayna savasindan bu yana ilk defa tahil yüklenmek üzere yabanci bir geminin Çornomorsk Limani’na geldigini açikladi.

Bakan Kubrakov açiklamasinda, “Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Silahli Kuvvetleri, Ukrayna Altyapi Bakanligi, BM ve Türkiye’nin çabalariyla tahil sevkiyati faaliyetleri basladi.

Bugün ilk kez Barbados bayrakli yük gemisi FULMAR S tahil yüklenmek üzere Çornomorsk’a geldi. Buna vesile olan BM ve Türkiye’deki meslektaslarima minnettarim” dedi.



Bakan Kubrakov açiklamasinda Ukrayna limanlarindaki çalismalarin devam ettigini belirterek, “Limanlarimizin daha fazla gemiyi kabul etmesini saglamak için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Limanlarimiza 2 haftada günde en az 3-5 geminin gelmesini planliyoruz. Odesa lojistik merkezi limanlarinda aylik 3 milyon ton tarim ürünü ihracat etmeyi hedefliyoruz. Ayrica Ukrayna’nin en büyük limani Pivdennyi’nin önümüzdeki hafta tahil sevkiyati için açilmasini planliyoruz” ifadelerini kullandi.

Ukrayna tahilini tasiyan ilk Sierra Leone bayrakli RAZONI isimli kuru yük gemisi Lübnan’a gitmek üzere 1 Agustos’ta Odessa Limani’ndan yola çikmisti. Geminin 26 bin ton misir tasidigi belirtilmis ve Ukrayna ticaret gemilerinin belirli bir mesafe boyunca yük gemisine eslik edecegi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA