Konyaalti Belediyesi Satin Almak Yerine Üretiyor

Konyaalti Belediyesi, ilçe sinirlari içerisinde yer alan parklardaki mobilyalari bünyesinde yer alan marangoz atölyesinde üretip vatandasin kullanimina sunuyor.

Konyaalti Belediyesi Satin Almak Yerine Üretiyor
Konyaalti Belediyesi, bölgedeki parklarda kullandigi mobilyalari Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli marangoz atölyesinde üreterek hem belediye ekonomisine katki sagliyor, hem de belediyenin is gücü verimli çalismalara dönüsüyor. Konyaalti’nin daha modern ve yasanabilir bir yer olmasi için çalisan ekipler, usta ellerden çikan düsük maliyetli ve kaliteli park mobilyalarini vatandaslarin kullanimina sunuyor. Vatandaslarin açik alandaki ihtiyaçlarini karsilayan ve keyifli vakit geçirmelerine olanak saglayan park mobilyalarinin üretimini belediye bünyesindeki atölyelerde yapip daha düsük bütçelerle, daha çok yurttasa hizmet götürdüklerine dikkat çeken Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, "Vatandaslarimizin vergilerinin bir kurusunu bile israf etmemek için titizlikle çalisiyoruz. Kendi atölyelerimizde öz kaynaklarimizla gerçeklestirdigimiz üretimlerden sagladigimiz tasarrufla vatandaslarimiz için daha çok hizmet imkani buluyoruz. Yurttaslarimizin memnuniyeti için emek harcayan mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum’’ dedi.

"Tüm islemler ayni yerde yapiliyor"

Park ve Bahçeler Müdürlügünün alti kisilik marangoz ekibi ile üretim gerçeklestirdigini söyleyen atölye sefi Zeki Güner, park ve bahçelerde kullanilan ahsap ürünlerin bu atölyede çalisan ekibin elinden çiktigini söyledi.

Parklarda kullanilan ürünlerin belli evrelerden geçerek son halini aldigini vurgulayan Güner, banklarin, kaynak atölyesinde iskeletinin hazirlandiktan sonra ahsap atölyesine getirildigini, burada uygun ölçülere getirilen ahsaplarin iskeletlerin üzerine montajlanarak kullanima hazir hale getirildigini kaydetti.

Vatandaslardan ve kamu kurumlarindan gelen park mobilyasi taleplerinin de degerlendirildigini belirten

"Isçilikten ciddi tasarruf var"

Güner, bu taleplerin içerisinden uygun görülen yerlere ekipler tarafindan park mobilyalarinin yerlestirildigini söyledi.

Üretim maliyetinin düsüklügüne de dikkat çeken Güner, “Park mobilyalarinin üretimini ve montajini arkadaslarimiz yaptigi için bu konuda isçilikten ciddi bir tasarrufumuz var. Üretimin disinda, ürünlerin tamir ve bakimlarini da ekip arkadaslarimiz yaptigi için bu anlamda da tasarruf ettigimizi söyleyebilirim’’ dedi.

Kaynak: İHA