Samsun Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, üreticilere 3,5 ton bugday tohumu desteginde bulunurken ekim yapilan bahçelerde de kontroller yapip üreticileri bilgilendiriyor.
Büyüksehir Belediyesi bugday tohumu destegi ile üreticilerin daha fazla miktarda ürün alarak ekonomik gelirlerine katki saglamayi hedefliyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanliginda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Kanca, “Tekkeköy, Kavak, Vezirköprü ve Canik ilçelerindeki bugday üretiminin gelistirilmesi ve yayginlastirilmasi için çiftçi desteginde bulunduk. 3,5 ton bugday tohumu dagittik. Tür olarak bölgenin iklim sartlarina göre adaptasyonu iyi ve verimli olan ‘Ceyhan-99’u seçtik. Bu tohum çesidi, susuz alanda da bugday yetistiriciligine imkan sagliyor. Destek verdigimiz üreticilerin bahçelerini geziyoruz. Onlari bugday tarimiyla ilgili bilgilendiriyoruz. Aldigimiz geri dönüs gerçekten çok güzel” dedi.
20 yillik bugday üreticisi oldugunu söyleyen Sabahattin Kaya, “Bu destekler bize çok fayda sagladi. Büyüksehir’e ne kadar tesekkür etsek az. Belediyemizin ziraat mühendisleri sürekli bizi ziyaret ederek eksiklerimizi soruyor, bilgilendirme yapiyor. Bunlar bizim için çok degerli. Desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konustu.