Kirmizi Isikta Geçen IETT Araci Zincirleme Kazaya Neden Oldu

Arnavutköy’de kirmizi isiktan geçtigi iddia edilen IETT otobüsünün otomobil ve hafif ticari araca çarpmasi sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada otomobil içinde bulunan yabanci uyruklu 7 aylik hamile bir kadin yaralandi.

Kirmizi Isikta Geçen IETT Araci Zincirleme Kazaya Neden Oldu


Kaza, aksam saatlerinde Arnavutköy Eski Edirne Asfalti Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, kirmizi isikta geçen IETT otobüsü Sultangazi istikametine dogru ilerleyen otomobil ve bir hafif ticari araca çarpti. Yasanan zincirleme kazada yabanci uyruklu Hasna Ali Saleh isimli 7 aylik hamile kadin otomobil içinde sikisarak yardim bekledi. Kazayi gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yol üzerinde önlem alarak trafigin akisini saglarken, itfaiye ve saglik ekipleri ise yarali kadini sikistigi yerden kurtarmak için çalisma baslatti. Saglik ekiplerinin müdahalesinin ardindan hamile kadin itfaiye ekipleri tarafindan araçtan çikartilarak ambulansa alinip hastaneye kaldirildi. Kaza nedeniyle yol üzerinde olusan trafik ise araçlarin kaldirilmasiyla birlikte normale döndü. Ekipler kazayla ilgili çalisma baslatti.

“IETT soförüne isyan etti”

Kazaya karisan bir aracin sürücüsü IETT soförüne isyan etti. Araç sürücüsü Mehmet Aydin, “Ben ve önümdeki araç seridinde ilerliyordu. IETT otobüsü çok hizli geldi ve kirmizida geçti. Bana çarpti benim aracim oldugu yerde döndü. Yaralilar vardi bir hamile bayan araçta sikisti. Itfaiye ve ambulansi aradik yarali kadin hastaneye götürüldü” dedi.

Kaynak: İHA