Dicle'nin 2056'Ya Kadar Altyapi Sorununu Çözecek Proje Hayata Geçiyor
Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü ile ILBANK ortakligiyla Dicle ilçesinin alt yapi sorununu 2056 yilina kadar çözecek "Atiksu Aritma Tesisi”nin yapimi basliyor.

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dicle’nin sorununu çözmek amaciyla çalismalara baslayan DISKI, ilçenin 2056 yilina kadar alt yapi sorununu ortadan kaldiracak tesisin ihalesi tamamlandi. Yer tahsisi yapildiktan sonra ilk kazma vurulacak. Canlilarin yasamini tehdit eden su kirliliginin önüne geçilmesi açisindan büyük önem arz eden aritma tesisi sayesinde bölgenin en büyük su kaynagi olan Dicle Nehri’nin kirlenmesi önlenecek. Aritilan suyun desarj edilmesi saglayacak projede tarim arazileri de kirli sudan korunmus olacak.
DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, gelecege uygun projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, söyle konustu:
“Dicle ilçesi atiksu aritma tesisi ile ilgili olarak atiksu aritma tesisi yeri tespit edildi. Proje yapim isinden sonra 2056 yilina kadar ilçenin atiksu sorununu çözecek olan atiksu aritma tesisi insaatina baslanacak. Proje sayesinde ilçemizin altyapi sorunu tamamen çözüme kavusacak. Sehir merkezinden kirsala hemsehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalisiyoruz.”
