Michel Açiklamasi 'Ermenistan Ile Azerbaycan Arasindaki Barisi Güçlendirme Konusunda Mutabik Kaldik'

- Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile yaptigi üçlü zirve sonrasi yaptigi açiklamada, "Ermenistan ile Azerbaycan arasindaki baris anlasmasina iliskin temel çalismalari güçlendirme konusunda mutabik kaldik" dedi.

Michel Açiklamasi 'Ermenistan Ile Azerbaycan Arasindaki Barisi Güçlendirme Konusunda Mutabik Kaldik'
Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ve AB Konseyi Baskani Charles Michel’in Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenledigi üçlü zirve sona erdi. Üçlü zirvenin ardindan basin açiklamasi yapan Michel, “Bugün, Ermenistan ile Azerbaycan arasindaki devletlerarasi iliskileri düzenleyen baris anlasmasinda ilerleme saglanmasi için temel çalismalari güçlendirme konusunda mutabik kaldik ve disisleri bakanlarina taslak metinler üzerinde çalismak üzere bir ay boyunca bir araya gelmeleri talimatini verdik” dedi.



“GÖRÜSMELER, GÜNEY KAFKASYA’DAKI SON OLAYLAR VE AB ILE IKI ÜLKE ARASINDAKI ILISKILERE ODAKLANDI”

Azerbaycan, Ermenistan ve AB’nin üçlü formatta 4’üncü toplantisini gerçeklestirdigini belirten Michel, “Görüsmeler, Güney Kafkasya’daki son olaylar ve AB ile iki ülke arasindaki iliskilere odaklandi. Toplantimiz açik ve verimli geçti, bunun için her iki lidere de tesekkür etmek istiyorum. Gündemimizde olan tüm konulara baktik” diye konustu.



BIR SONRAKI ZIRVE KASIM AYINDA BRÜKSEL’DE

Son toplantida varilan anlasmalarin ileriye dönük olumlu adimlar oldugunu belirten Michel, görüsmede sinir belirleme ve bölgede istikrarli bir durum saglamak için en iyi sekilde ilerlemenin tüm yönlerinin gözden geçirildigini ve ayrica komisyonun bir sonraki toplantisinin kasim ayinda Brüksel’de yapilmasi konusunda anlasmaya varildigini söyledi.



Ulasim ve iletisim hatlarinin saglanmasi konusundaki ilerlemeleri gözden geçirdiklerini ifade eden Michel, “AB, uzun vadeli sürdürülebilir bir barisa yönelik destegini daha da güçlendirmeye hazir. AB ayrica her iki ülkenin ve halklarinin refahi için ekonomik kalkinmanin gelismesine destek vermeye devam edecek” dedi.

(Kamil Nadirli/IHA)
Kaynak: İHA