Maltepe'de Zafer Bayrami'nin 100. Yilinda Görkemli Kutlama

Maltepe’de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yildönümü büyük bir coskuyla kutlandi. Binlerce Maltepeli ellerinde mesaleler ve Türk bayraklariyla fener alayina katildi.

Maltepe'de Zafer Bayrami'nin 100. Yilinda Görkemli Kutlama
Maltepe Belediyesi 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yilini görkemli bir konserle kutladi. Belediye bandosunun günün anlam ve önemine yönelik marslariyla hareketlenen binlerce Maltepeli ellerinde Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle mesaleler esliginde yürüyüse geçti. Izmir Marsi’ni söyleyen ve Cumhuriyet’e bagliliklarini bir kez daha dile getiren Maltepelilere Belediye Baskani Ali Kiliç da eslik etti. Belediye önünden konser alanina dogru “30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” pankarti açilarak gerçeklestirilen fener alayi sonrasi Atatürk, silah arkadaslari ve sehitler için saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi söylendi. Ilçedeki siyasi parti temsilcilerinin de yer aldigi etkinlikte ilçede artik geleneksel hale gelen birtakim görsel sovlar da yapildi.

Kiliç’tan gençlik vurgus

Konser öncesi bir konusma yapan Belediye Baskani Ali Kiliç, “Hepinizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni cani gönülden kutluyorum. Sizle bir mücadeleye daha imza atmamiz gerekiyor. Cumhuriyet’i ilelebet koruyacak misiniz? Atatürk bu topraklari emperyalistlerden temizlediginde tek güvendigi siz gençlerdir. O nedenle bir kardesiniz, bir abiniz olarak, belediye baskaniniz olarak Maltepeli gençlerden tek bir istegim var. Kosullar ne olursa olsun Mustafa Kemal’in kurdugu, kimsenin kimseye kem gözle bakmadigi, kimin hangi etnik kimlikten geldigini, ne giydigini, neye inandigini, ne yiyip ne içtigini bir tarafa birakarak insan olmanin erdemiyle Cumhuriyet’i temsil ettigimiz sizlerin buna sahip çikmasini istiyorum. Sizlerin gözünüzdeki bu atesi gördügümde inanin ki Cumhuriyet’e olan sevdamiz bir o kadar daha güçlü bir sevgiyle kenetlenerek devam edecektir. Bir yüzyili geride birakiyoruz, bir asir. Cumhuriyet dogdugu günden bu yana kadar annelerimiz, babalarimiz, nenelerimiz, dedelerimiz tüm zorluklara ragmen, 2. Dünya Harbi, askeri darbe ve ekonomik krizlere ragmen Cumhuriyet’i bugüne kadar getirip ikinci yüzyilin anahtarini sizlere teslim ediyorlar. Teslim almaya hazir miyiz?” dedi.



Gripin’den muhtesem konser

Konusmalar sonrasi sahne alan Gripin sevilen sarkilarini seslendirdi. Sarkilara eslik eden binlerce Maltepeli büyük zaferin coskusunu Maltepe sokaklarina tasidi.
Kaynak: İHA