Karayla Denizin Birlestigi Mudanya'da Temizlik Çalismalari Sabaha Kadar Sürecek

Bursa’nin Mudanya’da ilçesinde saganak yagis ve sel hayati felç etti. Sel sulari otomobilleri sürükledi, ev ve isyerini su basarken adeta karayla deniz birlesti. Cadde ve sokaklarin temizlik çalismalarinin sabaha kadar devam edecegi ögrenildi.

Karayla Denizin Birlestigi Mudanya'da Temizlik Çalismalari Sabaha Kadar Sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan uyarilar sonrasi Bursa’da AFAD, öglen saatlerinde yeniden uyari mesaji yayinladi. Uyari mesajinin ardindan baslayan saganak yagis sonrasi Mudanya ilçesinde meydana gelen sel dereleri tasirdi. Özellikle Halitpasa ve Ömerbey mahallesi saganak yagistan etkilendi. Mudanya merkezde ise ana caddeler sular altinda kaldi. Bazi otomobiller de sel sularinda sürüklenerek büyük hasar gördü. Buski, itfaiye ve AFAD ekipleri ihbarlar üzerine tikanan rögarlari açmak ve mahsur kalanlara yardim etmek için seferber oldu. Ilçede herhangi bir yaralanma ya da can kaybinin olmadigi, büyük maddi hasar meydana geldigi bildirildi.

Halitpasa mahallesinde bir zincir market subesi tamamen sular altinda kaldi. Market çalisanlari kendi imkanlariyla sel sularini tahliye ederken, marketin içinde bulunan tüm ürün ve malzemeler tahliye edildi.

Öte yandan Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesine bagli temizlik ekipleri sel felaketinin hemen ardindan cadde ve sokaklari temizlemeye basladi.

Ev ve isyerlerini su basan vatandaslarin da yardimina kostu. Ekiplerin yogun çalismalari sonrasi cadde ve sokaklarin bir kismi temizlenirken, bazi noktalarda ise çalismalarin sabaha kadar devam edecegi ögrenildi. Öte yandan, temizlik çalismalari dron ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA