Kartal'da Alkollü Sürücü Iki Kisiyi Agir Yaraladi

Kartal’da otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü, kaldirimda bekleyen iki kisiyi ezdi. Kazada ticari aracin altinda kalan yaralilarin yardimina, cadde üzerinden geçen is makinesi gelerek, aracin altinda kalan iki kisiyi çikardi. Yaralilarin durumunun agir oldugu ögrenildi.

Kartal'da Alkollü Sürücü Iki Kisiyi Agir Yaraladi


Kaza, saat 22.00 siralarinda Kartal Atalar Mahellesi Kortej caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, alkollü oldugu ögrenilen Umut Ak kontrolündeki 35 AAD 181 plakali hafif ticari araç, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu, yol kenarindaki asfalt parçalarina çarparak havalandi. O esnada kaldirimda duran iki vatandas ticari aracin altinda kalarak agir sekilde yaralandi. Çevredeki vatandaslarin önce yardimi, daha sonra ihbari üzerine olay yerine itfaiye, 112 saglik ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Ilk müdahaleyi çevredeki vatandaslar yaparken, o esnada cadde üzerinden geçen bir is makinesinden yardim istenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile araç altinda kalan yaralilar kurtarilarak saglik ekiplerine teslim edildi. Ilk müdahalesinin ardindan hafif ticari aracin sürücüsü Umut Ak ve yolcu koltugunda oturan Bedri Kayaoglu da ambulansla çevredeki en yakin hastaneye kaldirildi.

Olaya Tanik olan Hasan zengin ”Araç çok süratliydi fren izlerinden anlasiliyor zaten, araç tas yiginlarinin üzerinden süratli bir sekilde gelerek kizak görevi yapti zaten, taslarin üstünden geçince de orada bulunan yayalarin üstüne uçarak iki kisiyi altina aldi, daha sonra duran tira vurunca anca durabildi. Sürücüler de alkollüydü polislerin yanindaydim ben de” seklinde konustu.



Kaza ani güvenlik kamerasina yansidi. Görüntüde, ticari aracin kaza yaptigi. O anda yolda yürüyen bir baska iki vatandasin kaçtigi görülüyor.

Polis ekipleri kaza ile ilgili sorusturma baslatti.
Kaynak: İHA