Burhaniye'de 32. Ören Turizm Kültür Ve Sanat Festivali Basladi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen ’32. Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’ törenle basladi.

Burhaniye'de 32. Ören Turizm Kültür Ve Sanat Festivali Basladi
Ören Meydaninda düzenlenen açilis törenine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Grup Baskan Vekili Engin Altay, CHP Balikesir Milletvekili Enser Aytekin ile çok sayida partili, ünlü oyuncu Ilyas Salman ve vatandaslar katildi.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan düzenlenen törende Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Milletvekili Ensar Aytekin, Grup Baskan Vekili Engin Altay ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke birer konusma yapti. Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, katilimcilara tesekkür ederken, 32 yil önce baslatilan festivali devam ettirdiklerini söyledi.

Baskan Deveciler, “Kültür, alinacak ve satilacak bir madde ve meta degildir. Kültür insanlarda yasamanin özüdür. Bizler bin yildir bu topraklari vatan yapmis, yasadigimiz çaga ayak uydurmus, kültür ve sanati ayrilmaz bir parçasi görmüs insanlar olarak özümüzden hiç ayrilmadik, ayrilmayacagiz da” dedi.

Milletvekili Ensar Aytekin de, ”Bu güzel bulusmayi saglayan Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler’e ve degerli çalisma arkadaslarina huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Festivaller de halkin, vatandaslarin sevdigi, takip ettigi yazarlar çizerlerin sanatiyla bulusmasi, ona dokunmasi ve unu dinlemesi eglenmesi bir haktir” dedi.



"Farkli kültürlerin birlesmesi, kaynasmasi birilerini rahatsiz etti”

CHP Grup Baskan Vekili Engin Altay, “Hep birlikte bir yasami paylasiyoruz. Farkli hayat tarzi ve düsünceye sahip gençler arasinda uzun zamandir var olan ve Bay Kemal’in de özel bir gayret gösterdigi farkli kültürlerin birlesmesi, kaynasmasi birilerini rahatsiz etti. Birileri bundan rahatsiz. O istiyor ki toplum kutuplassin, muhafazakarla liberal karsi karsiya gelsin. ’Inançlardan dogru besleneyim, ben belki bir kismini konsolide edeyim’. O is bitti. Artik Imam Hatipli ile Fen Liseli bir ve aynidir. Türk ve Kürt bir ve aynidir. Bundan birileri rahatsiz. Ben bunu dogal karsiliyorum. Kutuplasmalardan beslenenler bundan rahatsiz olur. Ama, su sevindirmesi lazim ki Türkiye uzun yillardir bu topraklarda hür ve bagimsizsa Türk Kürt bir oldugu için, basi açik ve kapali kardes oldugu içindir. Ve bu kardesligin bozulmasina bizim rizamiz ve müsaademiz olmayacaktir. Bunu herkesin bilmesi lazim” dedi.

CHP Genel sekreteri Selin Sayek Böke ise, ”Cesareti ve umudu, ancak sahillerini halkina açan, meydanlarini konusturan ve toplumu baristiranlar kurabilirler. Dolayisi ile ben, bu gün bu karanlik üzerimize çökmüsken, aydinligi bu meydanlardan var etmis olan degerli Belediye Baskanimiz Ali Kemal Deveciler’e emek arkadaslarina gönülden hepiniz adina tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Yapilin konusmalarin ardindan, festivalin kurdelesi kesildi ve kurulan stantlar gezildi. Katilimcilar, stant sahiplerine hayirli isler dileginde bulundu. 4 günlük festival boyunca, konserler tiyatro gösterileri ve söylesi programlari yer alacak.
Kaynak: İHA