Silvan'dan Italya'ya Direkt Hazir Giyim Ihracati

Bir zamanlar terör olaylarindan zarar gören Diyarbakir’in Silvan ilçesinden moda ülkesi Italya’ya dogrudan tasarim ve üretimi yapilan giysiler ihraç ediliyor.

Silvan'dan Italya'ya Direkt Hazir Giyim Ihracati
Güneydogu’da 2015 hendek olaylarinda zarar gören ilçelerin basinda gelen Diyarbakir’in Silvan ilçesi, adi moda ülkesi olan Italya’ya hazir giyim ihracati yapilmasiyla aniliyor. 10 bin metrekare üzerinde kurulu tekstil fabrikasinda 350 kisi istihdam ediliyor. Burada haril haril üretilen giysiler adeta Avrupa’yi giydiriyor. Firma yetkilisi ihracattan hayli memnun olurken, 2023 hedeflerinden umutlu olduklarini, 2-3 seneye kadar Diyarbakir’in Türkiye’nin önemli tekstil sehirlerinden biri olacagi görüsünde bulundu.

“Su anda direkt Italya’ya ihracatimizi yapiyoruz”

Tekstil isletmecisi Ali Önür, Silvan’da 10 bin metre arsasi, 5 bin metre kapali olani olan tekstil fabrikalari oldugunu söyledi.

Fabrikada su anda 350 kisi çalismakta oldugunu aktaran Önür, günlük 20-25 bin adet üretim yaptiklarini ifade etti.

Önür, “Bu üretimimizi de su anda direkt Italya’ya ihracatimizi yapiyoruz. Ihracatimizi Ocak 2022’de basladik ve arkadaslar arasinda söyle diyordum. 2022 benim yilimdir. Benim için çok güzel geçiyor. Haziran ayina kadar bazi belge eksikliginden dolayi ihraç kayitli faturalandirma yapip baska firma adi altinda ihracatimizi gerçeklestirdik. Ama hazirandan bu yana kendi adimiza ihracatimizi yapiyoruz. Ocak’tan hazirana kadar 600 bin avroluk ihracat gerçeklestirdik. Haziran’dan simdiye kadar da 4 milyon avro ihracat gerçeklestirdik” dedi.



“2-3 sene sonra Diyarbakir, Türkiye’de tekstil sektöründe en gözde sehir olacak”

Yilsonuna kadar da 10 milyon avroluk ihracat olacagini aktaran Önür, “2023’e çok güzel hedeflerimiz, projelerimiz var. 2023’te aylik 1 milyon adet ürün üretip mevcut çalistigimiz müsterimize ürün satmaktir. Onun disinda farkli müsteri çalismalarimiz var. Bu da aylik 4 milyon avroluk ihracat gerçeklestirecegiz. Diyarbakir olarak çok güzel bir müsteri yakaladik. Diyarbakir’dan direkt ihracat yapiyoruz. Hazir ürün olarak Diyarbakir gümrügünden Siliva tekstil olarak yaptik. Bu da bize mutluluk verdi. Diyarbakir tekstil sektöründe çok güzel ilerleme kat etti. 2-3 sene sonra Diyarbakir belki Türkiye’de tekstil sektöründe en gözde sehir olacak diye düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA