Karaköy'de Dilencilere Zabita Baskini

Karaköy’de duygu sömürüsüyle vatandaslardan topladiklari paralari sayan çocuk yastaki dilenciler kameralara yakalandi. Basin mensuplarini görüntüleri silmesi için tehdit eden dilenciler, zabita gelince dört bir yana kaçisirken, o anlar kameraya yansidi.

Karaköy'de Dilencilere Zabita Baskini
Beyoglu Karaköy Iskelesi ve çevresinde dilencilik yapan birkaç kisinin durup bir kösede para saymalari dikkat çekti. Daha önce de çöpten yemek yeme süsü vererek duygu sömürüsü ile vatandaslardan para toplayan dilenciler bir köseye çekilip paralarini saydi. O esnada orada bulunan bir basin mensubu dilencileri kayda alirken, videoya çekildiklerini fark eden dilenciler basin mensubunun üzerine yürüyerek tehditler savurup görüntülerini silmesini istedi.

“Git istedigini çagir”

Kendilerini kayda alan basin mensubunu tehdit eden dilencilerden biri “Git istedigini çagir. Memurlari çagir kim gelirse gelsin. Sil o videolari” seklinde konustu.

Ancak kisa bir süre sonra olay yerine gelen Beyoglu Belediyesi’ne bagli Zabita Ekipleri’ni fark eden dilenciler panikle kaçismaya basladi.

Dört bir yana dagilan dilencileri bölgede yaptiklari çalismalarla yakalayan zabita memurlari, önce bazilari küçük yasta olan dilencileri sakinlestirdi. Ardindan diger dilenciler de kiskivrak yakalandi. Yakalanan dilenciler Kasimpasa’da bulunan Zabita Müdürlügü’ne götürüldü.

Yakalanip Zabita Müdürlügü’ne götürülen dilencilere Kabahatler Kanunu kapsaminda 277 lira ceza kesilirken, ceplerindeki paralara da el konuldu.
Kaynak: İHA