Jandarmadan Dron Ve Uydu Destekli Kök Kenevir Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde kaçak yolla ekilmis 23 bin 24 adet kök kenevir bitkisi ele geçirdi. 2 sahis yakalanirken, uydu ve dron ile tespit edilen yerde yapilan aramalar ve söküm islemi kameraya yansidi.

Jandarmadan Dron Ve Uydu Destekli Kök Kenevir Operasyonu
Istanbul Il Jandarma Komutanliginca uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yapilan istihbari çalismalar neticesinde; Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde belirlenen bölgelerde kaçak kenevir bitkisi yetistirildigi bilgisi alindi. Alinan bilgi çerçevesinde bölgede arastirmalara baslayan Jandarma ekipleri; bölgede bulunan arazilerin uydu görüntülerini inceleyerek yasadisi ekime elverisli alan açilip açilmadigini ve ekim yapilabilecek alanlari belirledi. Daha sonra belirlenen bölgelere jandarma ekipleri tarafindan dron ile yakin plan tarama yapilip ve söz konusu bölgede kenevir bitkisinin ekildigi yer tespit edildi.

Yasadisi kenevir yetistiren sahislarin yakalanmasi için hazirliklara baslayan Jandarma ekipleri, söz konusu bölgeleri takibe aldi. Teknik ve fiziki takip sonucunda Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) tarafindan arazileri kiralayan sahislar tespit edildi. Arazileri kiralayan sahislarin gözaltina alinmasiyla operasyon için dügmeye basildi.

23 bin 24 adet kök kenevir bulundu

Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde düzenlenen es zamanli düzenlenen kenevir operasyonuyla; Arnavutköy’de 22 bin 273 adet kök kenevir Büyükçekmece’ de ise 751 adet olmak üzere toplam 23 bin 24 adet kök kenevir ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin operasyonlarina dron ile havadan destek verildi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edilen S.K. isimli sahis tutuklanirken C.M. isimli sahis adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Ele geçirilen toplam 23 bin 24 adet kök kenevir bitkisi ise adli makamlardan alinan talimat dogrultusunda yakilarak imha edildi.
Kaynak: İHA