5 Kisinin Öldügü Faciada 9 Yildir Hukuk Mücadelesi Veriyor

Bursa’da 2013 yilinda gerçeklesen, 5 kisinin hayatini kaybettigi dogalgaz faciasinda babasi ve kardesi de ölen Sinem Koçer, sorumlularin ceza almasi için hukuk mücadelesi veriyor.

5 Kisinin Öldügü Faciada 9 Yildir Hukuk Mücadelesi Veriyor
Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi Bahçe Sokak’taki apartman dairesinde 2013 yilinda meydana gelen dogalgaz faciasinda Çetin Mete (37), oglu Metehan Mete (4), Çetin Mete’nin ikinci esi Fadime Madenci (36) ve ilk evliliginden olan kizlari Gülben Seker (14) ve Ipeksu Seker (7) hayatini kaybetmisti. Yasanan facianin ardindan babasi ve kardesini kaybeden Sinem Koçer, hukuk mücadelesi baslatmisti. Uzun yillar süren davada; yasanan olayin ardindan ev sahibi N.A. ve gaz firmasi yetkilisi A.T. hakkinda “taksirle birden fazla kisinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasiyla dava açildi. Bilirkisi, evdeki menfezlerin kapatildigi ve dogalgaz tesisatinin kimin tarafindan yapildigina dair yeterli delillerin bulunmadigi yönünde rapor vermisti. Raporu dikkate alan mahkeme, 3-15 yil arasi hapisleri istenen her iki sanigin beraatine karar vermisti.

Uzun yillar süren davada bir sonuç alamayan; sorumlularin ceza almasi için isin davanin pesini birakmayacagini ifade eden Sinem Koçer, "Babam, kardesim ve ayni aile içinden 5 kisinin hayatini kaybettigi bir dogalgaz zehirlenmesi yasadik. Ben babami ve kardesimi bu kazada kaybettim. 10 yila yakin bir zamandir süren dava sürecinde; yetkili gaz firmasi son gelen Yargitay karariyla birlikte suçsuz bulundu. Bu durum bizi çok üzdü, ilk bilir kisi raporunda yetkili gaz firmasinin kusurlu bulundugu belgelendirilmisti. Daha sonra bilirkisi raporu degistirilip bilirkisi raporunu düzenleyen ve degistiren kisinin firmanin çalisani olmasi; davanin bu süreçte yanlis yönlendirilmesinin bilerek ve kasten oldugunu düsünüyoruz. Babam ve kardesimiz tasindiklari gün hayatini kaybetmisti. Biz ilk verilen bilirkisi raporunun göz önüne alinarak karar verilmesini istiyoruz. Ben bu isin pesini birakmayacagim" dedi.

Kaynak: İHA