PAÜ'de Konferans Salonuna Melek Sözkesen'in Ismi Verildi

Egitim Fakültesi’nde yapimi tamamlanan 450 Kisilik Konferans Salonunun tefrisatini üstlenen Sözkesen Ailesi ile PAÜ arasindaki protokol Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan baskanliginda imzalandi. Protokol çerçevesinde konferans salonuna “Melek Sözkesen Konferans Salonu” ismi verildi.

PAÜ'de Konferans Salonuna Melek Sözkesen'in Ismi Verildi


Rektörlük makaminda gerçeklestirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basta olmak üzere, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bilal Sögüt, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Izzet Kara, Sözkesen Ailesi Üyeleri; Ruhi Sözkesen, Kemal Sözkesen, Melek Sözkesen Kartay, Mustafa Kemal Sözkesen katildi.

Imzalanan protokole iliskin duygu ve düsüncelerini ifade eden Melek Sözkesen Kartay sunlari aktardi: “Ailemizin Denizli’ye biraktigi bir eser olsun istedik. Bu eserin isminin benim de adini gururla tasidigim merhum babaannem Melek Sözkesen olmasindan dolayi son derece mutluyuz. Okuma yazma bilmeyen babaannem kendi sartlari ile okuma yazmayi ögrenen güçlü bir kadindi. Umarim onun izinden devam etmek bana da nasip olur. Bu salonun adi benimle ayni ismi tasidigi için ben de çok mutluyum. Üniversitemize bize böyle bir firsat verdigi için tesekkür ediyorum.”

Konu ile ilgili kisa bir konusma yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Izzet Kara sunlari ifade etti: “Denizli insaninin egitime olan katkisina yakinen sahit olmaktan dolayi çok mutluyuz. Bu salon, Denizli’nin geleceginde önemli akademik toplantilara ve çalismalara ev sahipligi yapacak. Melek annemizin adini bu vesile ile yasatiyor olacagiz. Hayirli olmasini diliyorum.”

Kemal Sözkesen ise “Babaannem hayatimda önemli bir yere sahipti. Kendisi güçlü bir karakter ve vizyon sahibi biriydi. Isminin bir egitim kurumunda yasayacagindan dolayi çok mutluyum. Umarim burada egitim görecek gençlerimiz ülkemizi daha iyi yerlere tasiyacak. Tesekkür ediyorum.”

Ruhi Sözkesen konu ile ilgili sunlari kaydetti:

“Biz ailecek egitime düskün insanlariz. Üniversitemizin her zaman yanindayiz. Öyle idareciler var insani çeker, öyle yöneticiler var insani iter. Ben sizleri tanimaktan, üniversiteyi tanimaktan mutluyum. Her zaman üniversitenin yanindayim. Memleketimize hayirli olsun.”

“Hayirseverlerimizden de önemli ölçüde destek aliyoruz”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan protokol hakkinda sunlari ifade etti:

“Sözkesen Ailesi, rahmetli Melek Sözkesen’in adini verecegimiz salonun tefrisatini üstlendi. Ben çok mutluyum. Üniversite-sehir is birligini diger rektörler ile konustugumda imrenerek baktiklarini hissediyorum. Pamukkale Üniversitesi olarak biz Devletimizin bize verdigi imkânlarin yaninda hayirseverlerimizden de önemli ölçüde destek aliyoruz. Bu hayirseverlerimizden birisi de Ruhi Bey’dir. Rahmetli Melek Sözkesen için torunu Melek Hanimin da söyledigi bir sözü tekrar ifade etmek gerektigine inaniyorum. Okuma yazma bilemegi halde Melek Hanim gibi vizyonu genis hayat üniversitesini birincilikle bitirmis büyük insanlarimizin ismini yasatmak bu konuda güzel bir örnek. Biz Üniversite olarak hep sunu söyledik: Denizli önde gidiyor! Denizli sanatta, sporda, kültürde, sanayide, bilimde, ekonomide Türkiye’de ilk 10’da. Biz Üniversite olarak daha çok çalisacagiz. Yapilan yardimlari yerinde kullanacagiz. Egitim kalitemizi arttiracagiz. Sizlerin bagislari ile Üniversitemizi daha iyi nasil yapabiliriz noktasinda da çalismalarimiz sürüyor. Bu konferans salonunda Türkiye’nin gelecegine damga vuracak, gelecegimizin teminati ögrencilerimiz yetisecek. Onlar gelecegimize isik tutacaklar. Sözkesen Ailesi’ne çok tesekkür ediyor, hayirlara vesile olmasini diliyorum.”

Konusmalarin ardindan tören, protokolün imzalanmasi ile sona erdi. Imzalanan protokol ile Pamukkale Üniversitesi Egitim Fakültesi C Blok Binasinda yapimi devam eden konferans salonunun iç tefrisatini Sözkesen Ailesi üstlenmis oldu. Protokol çerçevesinde ayrica konferans salonunun ismi Melek Sözkesen Konferans Salonu olarak belirlendi.
Kaynak: İHA