Elmis-5 2022 Uluslararasi Özel Egitim Kongresi, KTO Karatay Üniversitesi Ev Sahipliginde Basladi

Üç yilda bir düzenlenen ‘Uluslararasi Özel Egitim Kongresi’nin 5’ncisi Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü is birligi ile 25-27 Agustos 2022 tarihleri arasinda KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliginde düzenleniyor.

Elmis-5 2022 Uluslararasi Özel Egitim Kongresi, KTO Karatay Üniversitesi Ev Sahipliginde Basladi
KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen ELMIS-5 2022 Uluslararasi Özel Egitim Kongresi’nin açilis programina Konya Valisi Vahdettin Özkan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü Arastirma - Gelistirme ve Projeler Daire Baskani Fatih Paça, Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Arastirmaci Yazar Emekli Albay Atilla Güler, çok sayida akademisyen, arastirmaci ve özel egitim bilim daliyla ilgilenen uzmanlar katildi.



“Bu kongreye ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz”

Özel egitim faaliyetlerinde yeni yönelimlerin belirlenmesinin amaçlandigi kongrenin açilis programinda konusan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Bu kongreye ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü özel egitime ihtiyaç duyan bireyler aslinda yardima ihtiyaci olan bireyler degildir; bu toplumun ve bizim bir parçamizdir. Yardim amacindan ziyade, kendimizi onarma anlaminda faaliyetlerimizin olmasi gerekmektedir” dedi.



“KTO Karatay Üniversitesi ‘Turuncu Bayrak’ kategorisinde aday”

Özel egitimde fiziki mekanlara ve bilgiye erisebilirlik konularinin önemli oldugunun altini çizen Ortaç, “Hem Milli Egitim Bakanligi’mizin hem Yüksekögretim Kurulu’muzun bu konuda çok hassas oldugunu biliyoruz. KTO Karatay Üniversitesi olarak Yüksekögretim Kurulu’muzun her sene müracaatlarini aldigi engelsiz üniversite degerlendirmelerinde ‘Turuncu Bayrak’ kategorisinde aday gösterildik. Engelsiz üniversite ve erisebilir olma noktasinda elimizden gelen her türlü çabayi sagladigimizi düsünüyoruz. Özel egitime ihtiyaç duyan bireylere nasil bir egitim verecegimizin planlanmasini bu kongrede yürütecegiz” seklinde konustu.



“KTO Karatay Üniversitesi’ne tesekkür ediyoruz”

Konya Valisi Vahdettin Özkan yaptigi konusmada KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Egitim Bakanligi’na tesekkürlerini ileterek; “Özel egitim konusunda, ülkemizin hassas ve duyarli olmasi çok kiymetli. Milletimizin bu hislerine tercüman olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu noktada önemli çalismalar yaptigini ifade etmek istiyorum. Böyle bir kongreye ev sahipligi yaptigi için KTO Karatay Üniversitesi’ne tesekkür ediyoruz. Is birliginden dolayi Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü’nü tebrik ediyoruz. Kongre sonuçlarinin hem yasam kalitemizi artirmak hem de özel egitim gereksinimi olan bireylere katki saglayan mecralar olusturacagini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ELMIS-5 2022 Uluslararasi Özel Egitim Kongresi büyük ses getiriyor

Ülkemizdeki özel egitim faaliyetlerinin daha nitelikli hale getirilmesi için önemli çalismalar yürütülecek olan kongreye Ingiltere, Amerika, Avustralya, Macaristan gibi farkli ülkelerden akademisyenler, özel egitim alaninda çalisan uzmanlar, özel çocuga sahip aileler yogun ilgi gösteriyor. Özel gereksinimli bireylerin daha nitelikli sekilde egitilerek topluma kazandirilmalari, meslek sahibi olarak toplumda yer almalari, toplum ile kaynasmalari ve bütünlesmeleri, toplumda üreten bir vatandas olarak mutlu bir yasam sürdürmeleri için uluslararasi düzenlenen kongre büyük ses getiriyor. Özel gereksinimli bireylerle ilgili arastirmalar, ülkemizde yüksek düzeyde önem görüyor. Bu alanda yapilan tüm ögretim etkinliklerinin daha nitelikli hale gelebilmesi için ELMIS-5 2022 Uluslararasi Özel Egitim Kongresi süreç içinde büyük rol oynuyor. “Özel Egitimde Yeni Trendler ve Gelecek”, “Özel Egitimde Aile Egitimi”, “Erken Çocuklukta Özel Egitim” gibi konular basta olmak üzere pek çok konunun ele alindigi, sunumlarin Türkçe ve Ingilizce olarak yapilacagi ve özel gereksinimli bireylere odaklanilacak ve üç gün sürecek kongrede, 135 bildiri sunulacak.
Kaynak: İHA