Baskan Sabirli'dan Malazgirt Zaferi Ve Büyük Taarruz Mesaji

AK Parti Bahçesaray Ilçe Baskani Cumali Sabirli, 26 Agustos Malazgirt Zaferi ve 26 Agustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi’nin yil dönümleri vesilesiyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Sabirli'dan Malazgirt Zaferi Ve Büyük Taarruz Mesaji
Baskan Sabirli, yayinladigi mesajda, “Bizlere Anadolu’nun kapilarini açan ve bu topraklarda kardesçe yasamamizi saglayan 1071 Malazgirt Zaferi ile bugünkü Türkiye’nin temellerinin atilmasinda büyük rolü olan 1922 Büyük Taarruz Zaferi’nin millet olmamizda katkisi çoktur. Ülkemizin sanli tarihinde yeni bir dönemin kapilarini açan, milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandiran Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümünü ve 26 Agustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yil dönümünü büyük bir gururla idrak etmekten mutluluk duyurum” dedi.

Malazgirt Zaferi’nin sadece Türk tarihini degil, dünya tarihinin de akisini degistirdigini belirten Baskan Sabirli, Büyük Komutan Sultan Alparslan’in askeri dehasi ile kazanilan zaferin kardeslik ruhu ile basariya ulastigini kaydetti.

Sabirli “Malazgirt Zaferi, gök kubbe altinda ahitlesen iki kardes toplumun kiyamete kadar sürecek birlikteliginin sembolüdür. Gücünü maneviyatindan alan milletimiz, tarih boyunca essiz zaferler kazanarak Anadolu’nun Türkiye halklarindan baska bir millette vatan olmayacagini sayisiz kez ispat etmistir. Aziz milletimizin sanla, serefle, basarilarla dolu tarihinde yeni bir dönemin kapilarini aralayan Malazgirt Zaferi’nin kazanilmasini saglayan ortak ideallerimiz ve müstereklerimiz, Cumhuriyetimizin kurulusu sirasinda da en büyük yol göstericimiz olmustur. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle 26 Agustos 2022’de Malazgirt’te zaferin 951. yil dönümünü büyük bir gururla idrak edecegiz. Tüm halkimizla birlikte Malazgirt Meydani’nda cuma namazini idrak edecegiz. Bu büyük maneviyati yasamak için tüm halkimizla orada olacagiz. Malazgirt Zaferi’nden aldigimiz ilhamla, devlet ve millet olarak büyük, güçlü, müreffeh gelecegimizi insa etmenin çabasi içindeyiz. Bu düsüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümünde, Büyük Komutan Sultan Alparslan’i ve aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm vatandaslarimizi Malazgirt’e bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA